ArcticNow: Medier fra hele det sirkumpolare Arktis står bak Arctic Now. F.v. Krestia DeGeorge (Alaska Dispatch news), Kevin McGwin (The Arctic Journal), Atle Staalesen (The Independent Barents Observer), Alice Rogoff (initiativtaker og publisher), Kristinn Thorleifsson (Mbl.is/Iceland Monitor), Linda Storholm (High North News).
ArcticNow: Medier fra hele det sirkumpolare Arktis står bak Arctic Now. F.v. Krestia DeGeorge (Alaska Dispatch news), Kevin McGwin (The Arctic Journal), Atle Staalesen (The Independent Barents Observer), Alice Rogoff (initiativtaker og publisher), Kristinn Thorleifsson (Mbl.is/Iceland Monitor), Linda Storholm (High North News). (Foto: Thomas Nilsen)

Nettavisene High North News og The Barents Observer med på internasjonalt samarbeid: Lanserer «Arctic Now»

Lager nettsted for internasjonalt næringsliv og andre med interesse for nyheter fra Arktis.

High NorthNews har, sammen med partnerne Alaska Dispatch News, Nunatsiaq News, Iceland Monitor, The Independent Barents Observer og The Arctic Journal, skapt nyhetsplattformen ArcticNow, opplyser avisa i en pressemelding.

Arctic Now skriver at satsingen blir en «one stop shop for nyheter fra nord, og skal i løpet av kort tid publiseres på både russisk og kinesisk, i tillegg til engelsk».

Målgruppen er internasjonalt næringsliv og andre med interesse for nyheter fra Arktis. Arctic Now er i startfasen åpent for alle, men vil i løpet av kort tid bli tilgjengelig kun for abonnenter. 

Foruten selve nettstedet, skal det satses tungt på å informative nyhetsbrev til abonnentene, på både engelsk, russisk og kinesisk, opplyser de.

Initiativtaker Alice Rogoff, som også er publisher i Alaska Dispatch News, skriver i pressemeldingen at hun tror det er et stort udekket marked globalt for å få tilgang til uavhengige nyheter på flere språk. 

Skal oversette mer

High North News fortsetter samtidig som en uavhengig nettavis med nyheter og analyser om politikk, næringsliv og kultur i nordområdene. Redaktør Arne O. Holm i avisa skriver:

 – I tillegg til en egen redaksjon i Bodø, har vi ni korrespondenter i andre land og 17 faste kommentatorer. High North News skal fortsatt være en åpen kilde til kunnskap om nord, sett fra nord. Gjennom samarbeidet med Arctic Now satser vi på å nå enda flere internasjonale lesere.

– Et slikt samarbeid gjør det finansielt mulig å oversette flere av våre nyhetsartikler og analyser til russisk og kinesisk, to markeder med stor interesse for utviklingen i nord. Da er det svært viktig at både investorer og politikere får kunnskap om nordområdene basert på vår unike, arktiske kompetanse.

– At denne kunnskapen har internasjonal interesse vet vi allerede. Vi publiseres i en rekke internasjonale aviser, og samarbeider med journalister i andre arktiske land på felles prosjekter, opplyser Holm i pressemeldingen.

Til toppen