JAN THORESEN kommer hjem for å snakke om digital kvalitet.
JAN THORESEN kommer hjem for å snakke om digital kvalitet. (Foto: Gyldendal)

Netthodene inviterer til debatt: «Hvordan lage nettavis med mening?»

Dansk ekspertise kommer på besøk.

Saken er opprinnelig publisert i januar, og oppdatert nå i dag 4. februar. 

Er vi så opptatt av klikk at vi har glemt det publisistiske mandat? Er hverdagen så full av klikkmålinger at vi har glemt ord som samfunnsoppdrag, dagsorden og den fjerde statsmakt, eller går det an å leve et svært meningsfylt journalistliv i en digital hverdag?

Slik inviterer NONA til åpent medlemsmøte om meningen med det digitale journalistlivet, i invitasjonen på netthoder.no. NONA står for Norwegian Online News Association. Møtet holdes onsdag 4. februar i Gyldendal sine lokaler på Sehested plass.

JAN THORESEN kommer hjem for å snakke om digital kvalitet. (Foto: Gyldendal)
JAN THORESEN kommer hjem for å snakke om digital kvalitet. (Foto: Gyldendal) Foto: Gyldendal

Jan Thoresen, sjefredaktør i Egmont Publishing i Danmark og forfatter av boken Nettjournalistikk, tar turen hjem til Norge for å snakke om nettopp dette. Med seg har han filosof Malene Trock Hempler og redaktør i Information.dk, Nicolai Thyssen.

- Information mestrer den sjeldne kombinasjonen av kvalitetsinnhold og store mengder trafikk fra sosiale medier, og Nikolai vil fortelle om hvordan de har lykkes med dette, heter det i invitasjonen.  

Paneldeltakerne vil sammen med publikum diskutere følgende:

  • Hvordan produserer man nettavis på best mulig måte?
  • Hvorfor lager vi i det hele tatt nettavis?
  • Hvordan kan vi skape reelle verdier av at leserne mener noe om oss og det vi skriver om?

- Hvis du til tider lurer på hvorfor du jobber med nyheter, er dette møtet for deg. Få lure tips, bli inspirert og utfordret av en trio som vet hva de snakker om, skriver NONA.

Om paneldeltakerne:

  • Jan Thoresen (Twitter: @jthorese) er digital sjefredaktør i danske Egmont Publishing. Han har tidligere vært redaktør for klikk.no, og har også bakgrunn fra blant annet Dagbladet og Aftenposten.
  • Malene Trock Hempler (Twitter: @trockhempler) er filosof og mediekommentator. Hun skriver blant annet for Berlingske.
  • Nikolai Thyssen (Twitter: @nikolaithyssen) er redaktør i danske Information.dk. Han er utdannet cand. mag. i litteraturvitenskap og historie fra Berkeley og universitetet i København. Han har blant annet jobbet i månedsbladet Press, i tillegg til at han har produsert radioprogrammet Mennesker og medier for dansk P1.
Til toppen