LINE JANSRUD går til TV 2.
LINE JANSRUD går til TV 2. (Foto: TV 2)

FOLK

Newton-Line går fra NRK til TV 2. Skal lage «vitenskap med glimt i øyet»

Ble kjent for pubertets-TV og dekning av egen fødsel. Nå går hun til konkurrenten.

Fra våren 2016 blir Line Jansrud å se på TV 2. Idemyldring og planlegging er allerede i gang mellom programleder og kanalen, opplyser kanalen i en melding onsdag.

- Jeg er ydmyk overfor oppgaven å skulle lage vitenskapsprogrammer for TV 2, prøve å skape en sjanger rundt det, og helst med «glimt i øyet» som TV 2 er så kjent for. Det kommer til å bli en travel og spennende periode fremover siden jeg skal fullføre legeturnusen min samtidig som jeg skal være programleder, sier Line Jansrud i meldingen.

TV 2 er fornøyd med at en så dyktig og anerkjent programleder melder overgang til kanalen.

- Vi er veldig glade for at Line Jansrud nå blir en del av TV 2. Line har et nysgjerrig blikk, unik formidlingsevne, bred erfaring som programleder i tillegg til at hun er utdannet lege. Vi gleder oss til å komme i gang med arbeidet med å bygge nye programkonsepter sammen med Line i tiden fremover, sier programdirektør Jarle Nakken i TV 2.

Line Jansrud er 30 år og kommer fra Fetsund. Hun er samboer, har ett barn og er utdannet lege fra Universitetet i Bergen.

Line Jansrud ble programleder for "Newton" på NRK høsten 2013. Jansrud har skapt historie med vågalt pubertets-tv, og har gjort TV av sin egen fødsel.

Til toppen