Kvartalet før den nye NHST-sjefen, Hege Yli Melhus Aask,  begynner viser regnskapet røde tall. Hun starter i jobben den 1. november.
Kvartalet før den nye NHST-sjefen, Hege Yli Melhus Aask, begynner viser regnskapet røde tall. Hun starter i jobben den 1. november. (Foto: Foto. Ole Gunnar Onsøien)

Resultater for tredje kvartal:

DN-eier NHST tjener mer penger på annonser og mindre på abonnement

Påtroppende NHST-sjef, Hege Yli Melhus Ask, får en jobb med å øke konsernets abonnementsinntekter, viser resultatene etter tre kvartaler.

I en oversikt over resultatene fra tredje kvartal, skriver NHST at de hadde en samlet omsetning som er tre prosent høyere enn omsetningen var i samme periode i fjor. 

NHST eier blant annet Dagens Næringsliv, Morgenbladet og My Newsdesk, og skriver: 

«Veksten skyldes en positiv utvikling i annonseinntektene som vokste 21 % i kvartalet. Det var digitale annonseinntekter som var hovedårsaken til veksten, men det var også klar framgang i papirbaserte annonser i Globale publikasjoner». 

Den akkumulerte omsetningen på annonse etter tre kvartaler er på 207,7 millioner kroner, mot 207,5 millioner kroner etter tre kvartaler i 2017. Altså en økning på 0,1 prosent tre kvartaler sett under ett. 

Og selv om de rapporterer at omsetningen er høyere enn samme periode i fjor, er driftsunderskuddet deres i tredje kvartal på en million. 

Blant annet har abonnementsinntektene til konsernet gått ned to prosent, sammenlignet med tredje kvartal i 2017.

Samtidig er driftsresultatet 12 millioner kroner, sju millioner mindre enn før. De skriver at hovedårsaken til det er at Mynewsdesk har gått tilbake sju millioner kroner.

Ny konsernsjef er også ansatt, og begynner i jobben 1. november. 

Til toppen