Fra denne ukas forhandlinger om årets lønnsoppgjør.
Fra denne ukas forhandlinger om årets lønnsoppgjør. (Bilde: NJ.no)

Lønnsoppgjøret i mål natt til fredag: NJ krevde 7500 kroner i generelt tillegg, men fikk bare halvparten

Journalistene får et generelt tillegg på 3700 kroner, mens økning i andre satser gir en samlet økning på noe 4288 kroner i snitt.

Mellomoppgjøret mellom Norsk Journalistlag og Mediebedriftenes Landsforening kom i havn natt til fredag. Oppgjøret omfatter journalister i avis, ukepresse, digitale medier og TV 2.

NJ hadde krevd et flatt tillegg i 7500 kroner og økte minstelønnsatser, men møtte motstand fra MBL.

Til slutt ble man enige om et generelt tillegg på 3700 kroner, og økning av ulempesatsene på 2 prosent. 

Årets forhandlinger var et mellomoppgjør, som vil si at man kun forhandler om penger og ikke annet innhold i tariffavtalen.

Nestleder Dag Idar Tryggestad og leder Hege Iren Frantzen i Norsk Journalistlag.
Nestleder Dag Idar Tryggestad og leder Hege Iren Frantzen i Norsk Journalistlag. Foto: Erik Waatland

- Det var utrolig vanskelig for forhandlingsutvalget å godta dette oppgjøret. Når vi satt langt ut over natten inn i det tredje døgnet, så var det for å jobbe fram det beste vi kunne få til for medlemmene.

- Vi er svært skuffet over resultatet, men det er store forskjeller i økonomien rundt om i redaksjonene og MBL har lovet oss at lokale oppgjør skal gi god uttelling. Det forventer vi at arbeidsgiverne lokalt nå innfrir, sier NJs leder Hege Iren Frantzen til egen nettside.

– Forhandlingene har vært krevende, men vi er glade for å ha kommet i havn med en forhandlingsløsning nå som mediehusene står midt i en krevende omstillings- og endringsfase, sier MBLs forhandlingsleder Anders Aarskog Mediebedriftene.no.

Til toppen