(Illustrasjonsfoto: YayImages.com)
(Illustrasjonsfoto: YayImages.com)

NKOM slår fast: Nå er DAB-dekningen god nok til å slå av FM-nettet

Nå skal Medietilsynet fullføre vurderingen.

old-retro-radio-suitcase
(Illustrasjonsfoto: YayImages.com)

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) har beregnet og målt dekning for DAB-nettene i Norge, og sier i en rapport at vilkårene er innfridd. Det kan vi lese på Medietilsynet.no.

Ifølge meldingen har Nkom sammenfattet dekningsberegninger og målinger i en egen rapport som går gjennom de ulike betingelsene og resultatene av målingene for DAB-nettet.

Arbeidet er knyttet til slukkevilkårene for FM-båndet, som ble vedtatt i en stortingsmelding om digitalisering av radiomediet.

Der er disse betingelsene gitt:

1. NRKs radiotilbud må ha digital dekning tilsvarende dagens P1‐dekning i FM-nettet

2. Frekvensblokkene som er satt av til kommersielle kanaler, må til sammen være utbygd til minst 90 % befolkningsdekning

Resultatet av beregningene og målingene er at Nkom anser begge slukkevilkår for å være oppfylt. Les hele saken og rapporten på Nkoms sider.

Nå skal Medietilsynet i sin siste rapport til Kulturdepartementet, redegjøre for de tre siste slukkevilkårene. Disse vilkårene er:

  • Det digitale radiotilbudet må representere en merverdi for lytterne
  • Det må finnes rimelige og teknisk tilfredsstillende løsninger for radiomottak i bil
  • Minst halvparten av lytterne må lytte daglig til en digital radioplattform

Denne rapporten skal være klar innen 1. mars.

- Regjeringen har uttalt at de skal ta sin beslutning om overgang til digitalradio denne våren. Denne avgjørelsen legges til grunn for om det blir en overgang til DAB+ for all riksdekkende radio i 2017 eller 20, skriver Medietilsynet.

Til toppen