(Foto: Wikimedia/Commons)
(Foto: Wikimedia/Commons)

NMD: Nå får du rapport fra rapportskriverne i New York

Hva sier de ett år etter tidenes selvkritikk?

The New York Times Innovation Report sjokkerte en hel medieverden da den lekket ut for nøyaktig ett år siden, skriver Nordiske Mediedager om fjorårets store snakkis i mediebransjen. Nå blir rapporten tema på mediedagene i Bergen i mai.

- New York Times hadde rettet lupen mot seg selv, og tok en grundig gjennomgang av sin egen arbeidsform og digitale posisjon. De fant at alt slett ikke sto så godt til. Og det i et mediehus som en hel medieverden hadde sett opp til og vært på besøk hos for å lære hvordan man skulle ligge i forkant på digital publisering, skriver mediedagene.

Rapportskriverne konkluderte med at en kulturendring måtte til for å tilpasse New York Times til den digitale fremtiden. Og rapporten ble beskrevet som et nøkkeldokument i vår medie-tidsalder.

New York Times-korrespondent og videojournalist Adam B. Ellick var en av rapportskriverne. Han kommer til Bergen i mai for å fortelle om hvordan de gransket sitt eget mediehus, og om hva som har skjedd med New York Times etter at rapporten kom ut.

- Ellick vil besvare alle spørsmål norsk mediebransje måtte ha om rapporten og utviklingen siden, skriver mediedagene om programpunktet.

LES MER om Nordiske Mediedager 2015:

Til toppen