Eivind Ljøstad, Fædrelandsvennen
Eivind Ljøstad, Fædrelandsvennen (Arkivfoto: Eira Lie Jor)

Nok en avis stenger kommentar­feltet: – Ikke mulig å ha en saklig debatt om viktige forhold

Fædrelandsvennen stenger kommentarfeltet, men lanserer samtidig en tjeneste som skal erstatte det.

Det er sjefredaktør Eivind Ljøstad i Fædrelandsvennen som torsdag skriver i en kommentar at de tar grepet å stenge kommentarfeltet.

Årsaken er at det domineres av personangrep, sjikane og usakligheter, begrunner avisa.

Faksimile fra Fædrelandsvennens nettside.
Faksimile fra Fædrelandsvennens nettside.

«Det er ingen enkel beslutning vi har tatt. Det er trist å komme til den erkjennelsen at det ikke er mulig å ha en saklig debatt om viktige forhold i samfunnet vårt gående på vår nettavis», skriver sjefredaktøren i kommentaren.

Fra før har en rekke norske medier kuttet kommentarfeltet - blant annet Dagbladet, Vårt Land og Nettavisen. Og en rekke andre har tatt grep ved strengere moderering.

Ljøstad forteller i kommentaren at de har forsøkt lenge å holde det åpent, ta grep om å få opp nivået og en rekke andre ting, men:

«Men nå er det altså slutt. Vi merker at kommentarfeltene heller skremmer folk bort fra debatten, enn å invitere dem inn», skriver han.

I kommentaren blir det også klart at de lanserer en ny tjeneste for debatt, der «vanlige folk» kan delta. Her kan alle skrive innlegg ved å legge inn overskrift, ingress, tekst og bilder selv - også blir de gått gjennom, desket og eventuelt publisert av Fædrelandsvennens redaksjon fortløpende.

Til toppen