Redaktør Lars Østraat (t.v.) og daglig leder Stig Mikkelsen.
Redaktør Lars Østraat (t.v.) og daglig leder Stig Mikkelsen. (Foto: Trønderbladet)

Nok en lokalavis kutter lørdagen: Trønderbladet går fra tre til to papirutgaver i uka

– Det er store endringer som skjer rundt oss, og det er endringer vi må ta hensyn til.

Omleggingen fra tre til to dager papiravis i uken starter allerede i november, dersom det tekniske er på plass. Samtidig går avisen over på plussløsning, skriver Trønderbladet i en egen sak.

Redaktør Lars Østraat lover at de to gjenværende papiravisene skal inneholde lite mye stoff som om de var tre utgaver. Han sier at de nylig tok beslutningen, men at de har diskutert det i flere år.

– Vi har en kunstig måte å publisere på i dag, i forhold til folks medievaner, sier han.

Avisa legger heller ikke skjul på at usikkerheten rundt lørdagsdistribusjon spiller inn.

Fra 1. november slutter Posten å levere aviser på lørdager, og distribusjonen skal løses i en kombinasjon av egne selskap og Kvikkas, som vant anbudet. 

Derfor går avisa fra tirsdag, torsdag og lørdag, til å komme ut på tirsdager og fredager. 

Har også tro på papiret

Trønderbladet lanserte nettavis i 2001, og har etter dette hatt en stor økning i antall brukere. I dag er det i underkant av 10.000 daglige lesere, og omlag 30.000 sidevisninger.

Daglig leder Stig Mikkelsen i Trønderbladet sier til egen publikasjon at papiret fremdeles er viktig, noe de signaliserte med redesign i vår.

– Den står seg veldig bra, og for annonsekundene våre, er dette det sterkeste mediet å bruke. Det flytter varer. Papir er fortsatt viktig, men vi må gjøre noen grep.

Til toppen