Elin Svendsen til Kommunal Rapport.
Elin Svendsen til Kommunal Rapport.

FOLK

Nok en sterk rekruttering til Kommunal Rapport: Henter nyhetsjeger Elin Svendsen (53) fra Romerikes Blad

- Veldig glade for at vi kan supplere vårt gode lag, sier sjefredaktør Britt Sofie Hestvik.

Kommunal Rapport melder at Elin Svendsen (53) er ansatt som nyhetsjournalist i fagbladet.

Svendsen har solid erfaring fra lokal- og regionpresse, og har fått mye heder for sin journalistikk opp gjennom årene – inkludert et SKUP-diplom og hele fem regionale priser.

- Hun har mye erfaring med kommunejournalistikk og vil få ansvaret for å jobbe med gråsonen mellom leverandører og kommuner, heter det i en melding fra Kommunal Rapport. 

Svendsen kommer nå fra jobb som journalist og frontredigerer i Romerikes Blad. Dit kom hun fra Østlandets Blad i 2008, hvor hun var journalist og vikarierende vaktsjef i seks år. Svendsen startet journalistkarrieren med journalistudier på Merkantilt institutt i Oslo, og har jobbet et par år i Folloposten.

- Kommunal Rapport har store ambisjoner på vegne av journalistikken, og vi er veldig glade for at vi kan supplere vårt gode lag med en drivende god nyhetsjeger som Elin, sier sjefredaktør Britt Sofie Hestvik i meldingen. 

De siste fem årene har Kommunal Rapport jobbet med en rekke saker i skjæringspunktet mellom kommuner og leverandører. Kommune-Norge gjør innkjøp for over 150 milliarder kroner i året.

- Det er viktig for oss å sette et kritisk søkelys på hva som skjer når kommunene inngår avtaler med ulike leverandører. For lokaldemokratiet er det svært viktig at avtalene tåler dagens lys. Vi skal fortsatt sette et skarpt søkelys på denne delen av kommunal forvaltning, og vil få stor nytte av Elins erfaring på området, sier Hestvik. 

SKUP-diplomet fikk Svendsen i 2005 sammen med daværende kollega Harald Wisløff i Østlandets Blad. «Anbudssaken i Ski» handlet nettopp om kommunale innkjøp.

Svendsen starter i stillingen 1. august.

 

Til toppen