SIGVALD SVEINBJØRNSSON, sjefredaktør og direktør i Bergensavisen.
SIGVALD SVEINBJØRNSSON, sjefredaktør og direktør i Bergensavisen.

FOLK

Nok et BT-navn slutter: Sigvald Sveinbjørnsson blir publisher i Bergensavisen

35-åringen bytter side i Bergen.

Sigvald Sveinbjørnsson (35) er i dag ansatt som ansvarlig redaktør og daglig leder i Bergensavisen.  Han tiltrer sin nye stilling 15. mai.

Dette melder Amedia og BA fredag ettermiddag.

Sveinbjørnsson kommer fra stilling som kommentator i Bergens Tidende, hvor han har vært siden 2014.

Tidligere har han redaktørerfaring blant annet fra teknologiavisen digi.no og næringslivsavisen NA24.no. Han har også jobbet som rådgiver innenfor PR og som aksjemegler.

Dermed slutter nok en profil i Bergens Tidende: Det siste året har blant annet sjefredaktør Gard Steiro, politisk redaktør Frank Rossavik og kulturredaktør Hilde Sandvik gitt seg. 

- Bred og relevant erfaring

- Sigvald har bred og relevant erfaring, ikke minst innenfor det digitale. Han har i tidligere jobber vist både kommersiell og redaksjonell teft, og beskrives som visjonær, gjennomføringssterk, og en tydelig og inspirerende leder. Vi er glad for å ha fått Sigvald på laget, og jeg er sikker på at han har mye å tilføre både Bergensavisen og Amedia, sier styreleder i BA, Mari Velsand.  

- Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven som lagleder for en så offensiv og konkurranseglad lokalavis som Bergensavisen. BA er tett på Bergen, uredd og spenstig, og jeg ser fram til å utvikle avisen videre sammen med staben der, sier Sigvald Sveinbjørnsson.  

Nåværende ansvarlig redaktør i Bergensavisen, Anders Nyland, slutter i selskapet 18. mars. Fra 18. mars til 15. mai vil Kjell Erik Mikkelsen være konstituert som ansvarlig redaktør.

SLUTTET, SLUTTET - OG SKVISET UT? På bildet, fra venstre; tidligere styreleder og konserndirektør i Amedia, Nina Refseth. Administrerende direktør Veslemøy Tvedt sa i fjor høst opp sin stilling i Bergensavisen. Og nå har også Anders Nyland gitt seg. (Arkivfoto: BA)
SLUTTET, SLUTTET - OG SKVISET UT? På bildet, fra venstre; tidligere styreleder og konserndirektør i Amedia, Nina Refseth. Administrerende direktør Veslemøy Tvedt sa i fjor høst opp sin stilling i Bergensavisen. Og nå har også Anders Nyland gitt seg. (Arkivfoto: BA) Arkivfoto: BA

Begge topplederne sluttet

Når Nyland nå slutter, har det vært spekulert i om han er blitt presset ut av jobben. 

Tidligere i år sluttet direktør Veslemøy Tvedt Fredriksen, og kort tid etter lyste BA ut stilling som publisher - ansvarlig redaktør og direktør. Dette samtidig som Anders Nyland satt i jobben som ansvarlig redaktør. 

Blant annet er det blitt kjent at Nyland nektet å skrive under en ny kontrakt som arbeidsgiver, Amedia og styreleder Mari Velsand, presenterte. 

Nyland vil overfor BA.no i dag fortsatt ikke kommentere prosessen, eller om han søker stillingen. Til egen avis uttaler han: 

– Jeg har vært gift med jobben i snart syv år. Nå skal jeg ha en pause og tenke over hva jeg vil satse videre på. Jeg håper det er noen som har bruk for meg.

Til toppen