Eirik Helland Urke.
Eirik Helland Urke. (Foto: Privat )

DEBATT

NONA blir ny: På tide å justere virkelighets­bildet litt

««Netthoder»,  det er litt sånn som «EDB», erklærte et av de yngste styremedlemmene våre. Alle er jo på nettet nå», skriver Eirik Helland Urke, om at NONA nå blir ny.

  • Endret
  • EIRIK HELLAND URKE, leder i Norwegian Online News Association - NONA
 
Mange av oss som startet med nettjournalistikk på 90-tallet, har underveis tenkt at vi var noen særinger. Men tross alt skikkelig innovative og framtidsrettede særinger. Vi var netthoder, i en verden full av papirdinosaurer. Slik var det i stor grad fortsatt da NONA - Norwegian Online News Association - kom til verden i 2008, med nettopp «Netthoder» som kallenavn. Siden har de fleste av Norges fremste mediehus blitt medlemmer.
 
Da årets nyvalgte NONA-styret kom sammen, var det tid for å justere virkelighetsbildet litt. 
 
– «Netthoder»,  det er litt sånn som «EDB», erklærte et av de yngste styremedlemmene våre. Alle er jo på nettet nå.
 
Vi i NONA regner fortsatt «netthoder» som en hedersbetegnelse, og ikke minst «Årets netthode» som blir kåret hvert år. Men framover kommer vi i større grad til å dyrke NONA som navn på organisasjonen vår. Vi skal fylle det med nye assosiasjoner, nytt innhold og nye ideer. 
 
Vi skal identifisere og dele de beste arbeidsmetodene og det beste innholdet i den nye medievirkeligheten. Samtidig bygger vi nettverk på tvers av små og store redaksjoner, frilansere og kommersielle aktører.
 
Vi begynner gradvis med en ny og moderne visuell profil, nye nettsider og nye arrangementer. Så skal vi sakte, men sikkert finne formen på NONA for 2020 og årene framover. Hvem er de skarpeste netthodene nå? Hvordan kan vi løfte innholdet til nye høyder på nettet? Hvor tar vi nettjournalistikken videre herfra? NONA drives på fritiden av det valgte styret, et lite knippe mennesker med kjærlighet for det beste på nettet. Nå bygger vi organisasjonen vår videre, med hjelp fra alle dere netthoder der ute. 
 
Derfor håper jeg at vi sees på et NONA-arrangement, gir lyd når du ser noe knallbra på nettet og forteller hva vi kan gjøre for å bidra til å utvikle norske nettmedier i årene framover. 
Til toppen