Marit O. Aspen til Nordisk Film & TV.
Marit O. Aspen til Nordisk Film & TV.

FOLK

Nordisk Film & TV henter «mesterprodusent» fra Rubicon: Marit Aspen blir kreativ leder i produksjons­selskapet

- Gleder meg til å være med og ta Norges eldste og største produksjonsselskap inn i fremtiden, sier Aspen.

Marit O. Aspen blir ny kreativ leder i Nordisk Film & TV, melder selskapet. Aspen er blant annet produsent for NRK-suksessen og Gullruten-vinner «Mesternes Mester».

Administrerende direktør Erlend Hernø Røeggen fryder seg over signeringen:

- Jeg gleder meg veldig til Marit begynner hos oss på vårparten. Hun er en glitrende historieforteller, og har evnen til å bygge sterke lag rundt seg, der alle løper samme vei. Hun er av den sjeldne typen som er like gal som hun er klok. Det er akkurat det vi trenger, sier han i en melding. 

Aspen er utdannet ved Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA) og har tidligere jobbet som produksjonsleder for blant annet Det store korslaget, Luksusfellen og Norges Herligste med Ylvis.

I 2013 begynte hun som produsent for «Mesternes Mester», en av de største suksessene i norsk moderne TV. Det resulterte i to gullruter og en seerrekord på 1,4 millioner under finalen i 2016. Parallelt med dette har Aspen jobbet med utvikling av små og store underholdningskonsepter hos produksjonsselskapet Rubicon.

Nordisk Film & TV

...er et av de eldste og blant de største private produksjonsselskapene i Norge, og står bak programmer som The Voice, 71 grader Nord, Fingrene av fatet og Otto har fått nok. 

Selskapet er en del av Banijay Zodiak Group som er verdens største uavhengige TV-produsent. I Norge er foruten Nordisk Film & TV også Mastiff og Yellowbird eid av konsernet.

- Jeg gleder jeg meg enormt til å ta fatt på nye utfordringer i Nordisk etter ti flotte år i Rubicon. Med et stadig skiftende mediebilde og seervaner i endring blir det både utfordrende og inspirerende å ta Norges eldste og største produksjonsselskap inn i fremtiden, sammen med resten av gjengen. Som kreativ leder skal jeg være med å prege den utviklingen, sier hun. 

Aspen blir en del av Røeggens ledergruppe, sammen med organisasjons- og produksjonssjef Birte Blanck og økonomisjef Jardar Bugten, opplyser selskapet. 

I rollen som kreativ leder får hun ansvar for utvikling, pitching og salg av lokale produksjoner og internasjonale formater til kunder i både inn- og utland.

 

Til toppen