Svenn Arne Nielsen lurte på om han var blitt senil, da han leste Nordlys i påska.

Nordlys ringte feil Sven(n) A. Nielsen: Lot humanetiker fra Hamar uttale seg på vegne av presten fra Tromsø

- Slikt skal jo ikke skje, beklager sjefredaktør Helge Nitteberg. Men den profilerte samfunnsdebattanten og tidligere pressemannen tok heldigvis feilen med godt humør.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Da Nordlys i påska omtalte en undersøkelse som viste at nordmenn er mindre troende enn tidligere, tenkte avisa å ringe Svenn A. Nielsen for en kommentar - lokalkjent samfunnsdebattant, teolog og tidligere pressemann.

Det ble til et intervju hvor Nielsen uttalte at at folk var «blitt mer selvopptatte» og at «statskirken tviholdt på ritualer som harmonerer dårlig med det moderne samfunnsliv».

Men det var ikke teolog Svenn A. Nielsen fra Tromsø som uttalte dette.

Tvert i mot hadde avisa intervjuet Sven Arne Nielsen fra Hamar - til alt overmål aktiv i Human-Etik Forbund.

Det er Nordlys selv som bringer oppklaringen, hvor den «riktige» Svenn A. Nielsen tross alt tar feilen med godt humør:

- Det er jo en god historie, bortsett fra at jeg ikke mener det samme som Sven Arne på Hamar!

Han forteller videre til Nordlys at opplevelsen av å lese intervjuet var ganske pussig:

- Det første jeg lurte på, var om jeg var blitt senil. Det neste jeg gjorde var å gå tilbake flere uker i kalenderen for å prøve å huske om det kunne ha ringt noen fra Nordlys. Jeg mener overhodet ikke at folk er blitt mer selvopptatte og om jeg skulle ha ment det, håper jeg at jeg ville vært glup nok til ikke å si det høyt, sier Nielsen.

Sjefredaktør Helge Nitteberg i Nordlys kommenterer feilen slik:

Nordlys-redaktør Helge Nitteberg (t.v.).

- Slikt skal jo ikke skje, men av og til skjer det likevel. I dette tilfellet er det en serie tilfeldigheter som har spilt inn. For de som har fått med seg hendelsesforløpet, blir kanskje det uforståelige mulig å forstå, sier Nitteberg.

- Jeg opplever heldigvis at Svenn A. tar dette med godt humør. Han flirte godt da jeg forklarte hva som hadde skjedd og viste stor forståelse. Når en slik feil først har skjedd, er jeg glad vi tross alt hadde å gjøre med en klok, forståelsesfull og raus mann som ham, sier Nitteberg.

 

Powered by Labrador CMS