Norske journalisters fagforening har fortsatt ikke mobiltilpassede hjemmesider. Og det kommer ikke i 2017 heller

Norske journalisters fagforening har fortsatt ikke mobiltilpassede hjemmesider. Og det kommer ikke i 2017 heller

- Nettsidene er ikke NJ verdige, mener landsstyremedlem. Likevel vedtok de å kutte én million kroner til å pusse dem opp - for å nå et underskudd på «bare» 4 millioner.

Under torsdagens landsstyremøte i Norsk Journalistlag ble det heftige diskusjoner rundt neste års budsjett.

Medlemsinntektene faller og NJ sin administrasjon har fått beskjed om å spare millioner. Landsstyret ga tidligere i år beskjed om at NJ ikke kan gå med mer enn fire millioner kroner i minus. 

Administrasjonen har gått med lupe gjennom budsjettet og gått gjennom innsparingsmuligheter.

Opprinnelig styrte NJ mot 6,8 millioner i underskudd og fikk kraftig beskjed fra landsstyremøtet tidligere i år om å ikke gå med mer enn fire millioner i underskudd.

 

Styrer mot stort underskudd

Torsdag ble forslag til nye kostnadskutt vedtatt, og NJ styrer nå mot et underskudd på 3,9 millioner kroner neste år. 

NJ har et budsjettert med 48.286.250 kroner i inntekter for 2017 og 52.883.425 i utgifter. Samtidig som inntektene minker, legger organisasjonen opp til økte kostnader. 

Blant kuttene finner vi mindre penger til medlemsservice, internasjonalt arbeid, og mindre faglig assistanse til klubbene

NJ  har nå også vedtatt å ikke bruke en million på nye nettsider nå, men hvis det økonomiske situasjonen tilsier det, skal det utredes videre.

 

Sekretariatsleder Torbjørn Brenna i Norsk Journalistlag. (Foto: Erik Waatland)

  

– Nettsidene våre er ikke verdige Norsk Journalistlag

Norsk Journalistlag sine nettsider er urgamle og trenger en oppgradering «for å ta NJ inn i fremtiden». Torsdag bestemte altså ledelsen å ikke prioritere nye nettsider.

Sekretariatsleder Torbjørn Brenna i NJ var meget bekymret over at man vurderer å utsette oppgraderingen av nettsidene, men at man ikke kom unna forslaget, ettersom man må spare såpass mye.

– Nettsidene til NJ er ganske ille. De er ikke responsive engang. Jeg skjønner ikke at man har levd med det så lenge, men ok, uttalte han i møtet. 

 Landsstyremedlem Anne Berit Larsen ønsket å få med seg resten av styret på å likevel prioritere nettsidene og heller kutte andre steder - som markedsføring og drops, men fikk ikke medhold.

– NJ sine nettsider er ikke et journalistlag verdig, sa hun på møtet.

  • Besøk de omtalte nettsidene selv på NJ.no

 

Brenna har brukt månedene etter siste landsstyremøte i Bergen på å lete etter plasser å spare.

– Vi har fått i oppdrag å legge fram et forslag på et budsjett med maksimalt fire millioner i underskudd og det har vi gjort. Vi har gått kritisk gjennom alle utgiftsposter og justert der det er riktig.

Han forklarte i møtet at de først forsøkte å kutte i summene til tiltak, men at de måtte ty til dristigere måter.

– Omfanget i kuttene som måtte finne sted var så store at det ikke var mulig, på en forsvarlig og seriøs måte, å ostehøvle seg ned til det nivået.

Til toppen