Stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen (FrP).
Stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen (FrP). (Bilde: Larsen, Håkon Mosvold)

– Norsk presses dekning av Donald Trump har vært «hinsides elendig», mener FrP-politiker

Stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen (Frp) sier han synes det er et problem - også i Norge - at nyhetsaktører har sin egen agenda.

FrP-politikeren er kritisk til norsk presse og skriver om det på sin Facebook-profil. Han mener blant annet at norske medier har utfordringer når det kommer til å drive nøyaktig og etterrettelig journalistikk, forteller han til NRK.

– Det er ikke til å stikke under en stol at noen går over lik for å få ting på trykk, mot bedre vitende. Det er flere som med fordel kunne gått litt inn i seg selv, sier han.

Ellingsen er sitert på at han tror forklaringen ligger i at en negativ overskrift selger bedre enn en positiv og at han ser det gjennom saker der sitater og enkeltord er «blåst ut av sammenheng». Ifølge NRK uttaler Ellingsen på sin Facebook-profil:

 – [ ...] pressens evne til å være selektiv når det gjelder hva de vil sette på trykk eller vise i etermedia, er på grensen til det kyniske, og i noen tilfeller oppleves det nærmest som utpressing, skriver han i sitt innlegg.

FrP-politikeren sier han er svært kritisk til norsk presses dekning av Donald Trump, ifølge NRK.

– Den har vært helt hinsides elendig. Det er selvsagt forskjell fra redaksjon til redaksjon, men det er et problem at journalistikken farges av at mediehusene har en egen politisk agenda, sier han til NRK.

Til toppen