Norske aviser taper tusenvis av lesere, nå også på nett. Men de store vokser fortsatt på mobil. Sjekk alle mediehus og tall her!

Hvordan gjør din avis det - eller konkurrenten? Her er alle tallene fra høstens lesermåling.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Norske aviser mister lesere, nå også på nett. 

Det er tallenes klare tale i høstens lesertallmåling fra Mediebedriftenes Landsforening, utført av Kantar TNS: 

  • Papiravisene har en samlet tilbakegang på 11,3 prosent i antall lesere. 
  • Nettavisene går tilbake med 4,1 prosent. 
  • Samtidig er det også oppgang: For de som måler mobil isolert sett, vokser mobilutgavene med 7,6 prosent

Om tallene:

Lesertallene som publiseres i dag er en del av den såkalte Forbruker & Media-undersøkelsen, som utføres av Kantar TNS og primært er en markedsundersøkelse per telefon.

Dette er altså en måling for antall lesere, som altså er noe annet enn en abonnent eller én solgt avis - og heller ikke direkte sammenlignbart med en unik bruker i en teknisk trafikkmåling på nett.

PS! Dette er forøvrig siste år med denne typen tall - fra og med neste år kommer sørger nye målinger for lesertall og trafikktall i en ny, oppdatert «felles valuta».

Men norsk journalistikk står fortsatt sterkt, understreker MBL: 

- Det viser den daglige dekningen på 82 prosent tydelig. Det var forventet at lesertallene for papiravisene ville falle, men det er positivt at innholdet stadig oftere leses på mobile flater, sier MBL-direktør Randi S. Øgrey i en melding. 

Tallene viser nemlig at 82 prosent av Norges befolkning hver dag bruker innhold fra norske mediehus. 61 prosent leser nettaviser daglig, mens papirutgavene når 46 prosent. 43 prosent av oss leser nyheter på mobil daglig, noe som vil si at også mobilen trolig passerer papiravisen neste år. 

Nedover i denne saken finner du en rekke forskjellige grafer som forteller om utviklingen - bla videre for tall for mediehus, papiraviser, nett og mobil!

PS: Vi har så langt mulig forsøkt å sette opp sammenlignbare tall, men det er tidvis krevende basert på tallmaterialet fra MBL, som ofte er vanskelig å sammenligne med tidligere år. 

Powered by Labrador CMS