Radiokanalen NRK Alltid Nyheter er 20 år i år. Fra venstre: Chris Carlsen, Tom Nilssen, Arild Svalbjørg, Live Kaldestad, Frode Rekve, Merete Jansen og Kjetil Svorkmo Bergmann.
Radiokanalen NRK Alltid Nyheter er 20 år i år. Fra venstre: Chris Carlsen, Tom Nilssen, Arild Svalbjørg, Live Kaldestad, Frode Rekve, Merete Jansen og Kjetil Svorkmo Bergmann. (Bilde: Erik Waatland)

SE VIDEO:

NRK Alltid Nyheter har vært på lufta i 20 år. – Vi var kanskje litt mer til bry enn til nytte i starten

VIDEO: – Det har vært en lang og tidsvis brokete vei. Nå lager vi bedre direktesendt radio enn vi har gjort noen gang før, sier redaksjonsleder Chris Carlsen.

Alltid Nyheter fylte 20 år fredag 14. april, men fordi det var langfredag, ble det markert på Marienlyst i dag.

Flere av aktørene som var med på oppstarten var til stede under markeringen, blant andre Frode Rekve (var prosjektleder for Alltid Nyheter), Kjetil Svorkmo Bergmann (den første redaksjonssjefen for Alltid Nyheter) og flere av de som jobbet i kanalen.

Tom Nilssen, som vi kjenner best som ankermann i Dagsrevyen idag, var den aller første programlederen i Alltid Nyheter. Han minnes mange gode og noen litt pinlige øyeblikk.

– Det var veldig spesielt å lede dette for første gang. Det var gøy, spennende og mange nerver, for vi gjorde noe som var nytt og litt unorsk. Vi visste ikke om ting kom til å fungere, men det gjorde det altså i grove trekk, sier han og smiler.

Han husker mange opplevelser der ting gikk galt i studio og dermed satt latteren løst. Og de grusomme jinglene husker han godt.

– Helt i starten var vi kanskje litt mer til bry enn til nytte i starten, sier Nilssen.

Prosjektleder for det hele var Frode Rekve. Han husker best da de øvde på å få flyt i sendingene.

– Dette var jo helt nytt, for vi var vant til å ha faste formater og nå skulle vi presentere nyheter hele tiden - time etter time. Det måtte ha flyt og kvalitet.

Se video med Tom Nilssen, Frode Rekve og Chris Carlsen:

NRK Alltid Nyheter er 20 år. Vi snakker med Frode Rekve, som var prosjektleder for 20 år siden, kanalens første programleder Tom Nilssen og redaksjonsleder Chris Carlsen.

Posted by Medier24 on Friday, April 21, 2017
Til toppen