Anita Krohn Traaseth, her avbildet i New York 2018
Anita Krohn Traaseth, her avbildet i New York 2018 (Foto: Pontus Höök / NTB scanpix)

NRK fjernet innlegg rettet mot Anita Krohn Traaseth

Tirsdag publiserte NRK et innlegg som rettet sterk kritikk mot tidligere Innovasjon Norge-leder Anita Krohn Traaseth. Innlegget er nå fjernet.

«Kjære unge kvinne, hold hardt på lederambisjonene» skriver Anita Krohn Traaseth i et leserinnlegg som ble publisert hos Aftenposten lørdag. 

I innlegget kommer Traaseth med fem råd til kvinner som ønsker å bli ledere. Ett av rådene handler om å ikke ta for mye ansvar i hjemmet, ved blant annet å la ungene «gå litt for «lut og kaldt vann» av og til.» 

Det fikk Eystein Victor Våpenstad til å reagere. I et leserinnlegg med tittelen Overklassens omsorgsvikt, publisert av NRK ytring tirsdag , anklaget han Traaseth for nettopp omsorgssvikt. Tirsdag kveld er imidlertid innlegget trukket fra NRKs nettsider.

«NRK publiserte tidligere i dag ytringen «Overklassens omsorgssvikt». NRK har funnet det riktig å trekke teksten tilbake til den er nærmere bearbeidet», heter det på adressen der innlegget tidligere lå.

Det var bransjenettstedet Kampanje.com som omtalte saken først.

Ifølge Dagbladet, som også har omtalt saken, skrev Våpestad, som er spesialist i barne- og ungdomspsykologi blant annet at «Foreldre som prioriterer bort sine barn til fordel for en topplederjobb skader sine barn alvorlig.»

Overfor Dagbladet forklarer redaktør for NRK Ytring, Kyrre Nakkim, at de mener teksten var litt for spisset og har i formen.

– Da ville vi heller ta den tilbake og bearbeide den framfor at den skapte for mye støy og styr hvor budskapet ikke kom fram. Kronikken var veldig spissformulert. Spørsmålet var om den var for mye personrettet. Da er det smartere å heller vente, sier Nakkim, som også opplyser at det ble gjort en vurdering i forkant av publisering, men at denne vurderingen kan ha vært feil.

Ifølge Nakkim lå innlegget til Våpestad ute i om lag en time.

Til toppen