Driftsleder Narvestad (Robert Stoltenberg) reiser på ferie til flere land i høst. Her er han i Kenya.
Driftsleder Narvestad (Robert Stoltenberg) reiser på ferie til flere land i høst. Her er han i Kenya. (Bilde: Stian Thilert / NRK)

NRK justerer på gullrekka og Narvestad kommer tilbake. Det blir mer «Side om side» - og vi får se Jakob Oftebro i thrillerserien «Monster»

Gullrekka blir ikke helt som før, varsler NRK. Se hvordan høsten på kanalen blir fremover.

  • Endret
NRK kommer med thrillerserien «Monster».
NRK kommer med thrillerserien «Monster».

Høsten er rett rundt hjørnet – og med på å farge høsten mørk er thrillerdramaet «Monster».

Jakob Oftebro bekler en av hovedrollene i serien som får premiere på NRK1 i oktober. På den mer lettbeinte siden får vi ganske straks et gjensyn med gjengen i «Side om side» – der naboskap nok en gang stilles på prøve.

Teppet går opp for premieren på NRK1 allerede 26. august, meldes det fra kanalhold.

Gullrekka blir ikke helt som før, fremgår det av pressemeldingen. Ikke minst entrer Linn Skåber og Ronny Brede Aase beste sendetid med sitt «Linn og Ronnys tacoshow». De to tar seg inn i helt vanlige hjem for å lage underholdning – og taco – og resultatet kan du se fra 25. august.

Helene Sandvig sjekker inn på Trandum mottak.
Helene Sandvig sjekker inn på Trandum mottak. Foto: Arne Leines / NRK

«Banker på» gjør også Helene Sandvig i sin serie «Helene sjekker inn».

«I høst kan vi vente oss sterke historier fra en akuttpsykiatrisk avdeling, klinikk for alkoholbehandling, rehabiliteringssykehus og politiets utlendingsinternat», heter det i pressemeldingen fra NRK.

 

Politisk «Hver gang vi møtes»

Før sommeren kom meldingen om at NRK har fått til en riktig storslått middag. «Da vi styrte landet» er tittelen på serien som tar for seg ulike statsministerperioder – og store hendelser. Premieren for en slags politikkens «Hver gang vi møtes» legges til oktober.

Har du savnet Roy Narvestad? Robert Stoltenberg gjør uansett comeback som den unike og meningssterke vaktmesteren med serien «Narvestad tar ferie».

Mye tyder på at det er et alternativt reiseprogram på trappene når vår mann tar turen til både Danmark, Kenya, Tyskland, Japan, England og Cuba. Premieren blir sent i høst.

 

Drama fra naboene

En svensk dramaserie skal også få prege høstmørke kvelder når familien Löwander dukker opp på skjermene. Serien «Vår tid er nå» omtales som en av SVTs største satsinger noensinne.

Vi merker oss også et dansk innslag i NRK-høsten. Dramaet «Herrens veier» byr på Lars Mikkelsen i rollen som presten og patriarken Johannes.

Vi får også sjansen til å fortsette dypdykk i rojal historie når storserien «Victoria» kommer tilbake med sesong to. Det blir også nye sesonger av «Doktor Foster», «Saltön» og «Shetland», melder NRK.

På den mer dokumentariske siden kommer «Jævla homo» til TV-ruten med septemberpremiere. Før sommeren uttalte programskaper Gisle Gjevestad Agledahl om serien:

– Planen er å prøve å rydde litt i sausen av skam, fordommer og vonde følelser og forhåpentligvis bli glad i hele meg.

NRK kaster seg også på den såkalte true crime-bølgen og sender en serie i tre deler, kalt «Lurt av kjærlighet». Episodene blir lagt ut på NRK 28. august mens en langversjon planlegges sendt på NRK2 31. august.

Til toppen