Ole N. Olsen bytter jobb etter sju år i VG og VGTV.
Ole N. Olsen bytter jobb etter sju år i VG og VGTV. (Bilde: Jørgen Braastad)

FOLK

NRK henter nok en gang fra Akersgata: Ole N. Olsen (28) blir bildevaktsjef på direktedesken

Rikskringkastingen fortsetter å rigge seg for tøffere konkurranse digitalt - og nok en gang er det et VG-navn som drar til Marienlyst.

Den allerede erfarne 28-åringen Ole N. Olsen bytter beite etter sju år i Akersgata 55. VG har han jobbet som reporter, frontsjef og nyhetssjef - og senere frontsjef og nyhetssjef i VGTV. Før han kom til Oslo jobbet han i flere år som frilanser og fotograf i Telemarksavisa. 

Nå bytter han altså jobb, og blir bildevaktsjef i den nye «direktelinja» på NRK Nyheter. 

- Jeg føler meg først og fremst utrolig privilegert som har fått den tilliten jeg har fått i VG, og dermed fått gjøre og være med på så mye forskjellig, sier Olsen om de siste sju åra.

- Valget om å bytte beite var et «ja» til NRK og ikke et «nei» til VG. Sånn jeg ser det så er de to mest spennende mediehusene i Norge, uten tvil. Men det føltes riktig å søke i NRK, som jeg tror tenker veldig riktig om nyhetsformidling om dagen.

- Hva blir jobben din på Marienlyst?

- Jeg håper å få være med på å gjøre NRK enda bedre på breaking news. Og samtidig suge inn litt av den enorme kompetansen som finnes der, sier Olsen. 

 

Har styrker nettdesken

Tidligere i år varslet NRK en omorganisering av nyhetsorganisasjonen, blant annet med en ny «direktelinje» for å styrke mediehuset på breaking news og alle kanaler. Det ble fulgt av en rekke rekrutteringer av folk med kompetanse på nettavis - og flere av dem med erfaring fra VG, Dagbladet og TV 2.

I disse tider bemannes direktelinja også opp med flere reportere, totalt ni stillinger. 

- Noen få stillinger er tilført nyhetene for å styrke oss digitalt, etter omdisponeringer internt. Øvrige stillinger kommer etter naturlige avganger, sier redaksjonssjef Christian Fougner. 

- Dette er mer enn en styrking av nettredaksjonen, snarere en styrking av hele nyhetsoperasjonen til NRK. Rekruteringen av Yama Wolasmal, som ble kjent forrige uke, er et eksempel på det. 

Fougner beskriver de ni som nå blir ansatt som «meget dyktige», og alle vil jobbe minst «bimedialt». Ole N. Olsen er altså en av disse, og får gode skussmål fra redaksjonssjefen: 

- Han har med seg verdifull kunnskap og erfaring fra VGTV, som vil styrke oss på mobile flater, og vil gå inn i vårt korps av bildevaktsjefer.

- Det var mer enn 150 søkere, mange av dem meget, meget godt kvalifiserte, så det har vært krevende runder og mange tøffe valg vi har måttet ta før vi landet med det laget vi nå har ansatt inn i NRK Direkte, sier Christian Fougner. 

 

Til toppen