Stian Haraldsen - her på stadion i forbindelse med et håndballmesterskap, en sport han har dekket tett.
Stian Haraldsen - her på stadion i forbindelse med et håndballmesterskap, en sport han har dekket tett. (Bilde: Privat)

FOLK

NRK henter tidligere Dagblad-journalist: Stian Haraldsen (38) blir frontredigerer på nettdesken

Vender tilbake etter et drøyt år utenfor journalistikken.

Stian Haraldsen (38) hadde jobbet 15 år i Dagbladet - altså nesten hele yrkeslivet - da han i desember 2015 bestemte seg for å ta sluttpakke. Avskjeden fra avisa tok han med en solid kjærlighetserklæring til avisa og kollegene

Siden har han skrevet bok om håndballjentene, og fått jobb i innholdsbyrået Plapre. 

Men nå vender han altså tilbake til journalistikken: Haraldsen har fått et 18 måneders vikariat som frontredigerer på nettdesken i NRK. Fra Dagbladet har 38-åringen lang erfaring som nettopp vaktsjef på Db.no

- Dette gleder jeg meg veldig til, sier han til Medier24 om jobbskiftet. 

- Jeg sluttet i Dagbladet, hvor jeg hadde vært i 15 år, for å se om det var noe liv der ute, i den virkelige verden. Jeg skrev bok om håndballjentene og begynte å jobbe i et mediebyrå. Begge deler var gøy, og veldig lærerikt. Men jeg begynte gradvis å savne journalistikken, og når jeg nå skal tilbake er ingenting mer spennende enn NRK, sier Haraldsen.

- De siste ukene har jeg fulgt dem spesielt tett, og kraften der er stor. Jeg gleder meg til å være med på å videreutvikle NRK.no. Samtalene jeg har hatt med dem handler om nettopp det. Gjøre noe som er skikkelig bra enda bedre.

- Du har jobbet nesten hele livet i Dagbladet. Hvordan blir det å jobbe på Marienlyst?

- Nei, jeg kjenner jo halve NRK allerede, siden så mange er tidligere kolleger fra Dagbladet. Og så har sjefen min allerede advart om at hun er Molde-supporter, noe som går greit for meg. Det er uansett Lillestrøm vi skal slå i cupfinalen, svarer Vålerenga-fan Haraldsen. 

Til toppen