Slik ser de nye parkeringsplassene for el-sparkesykler på Marienlyst ut.
Slik ser de nye parkeringsplassene for el-sparkesykler på Marienlyst ut. (Foto: Anonym tipser )

NRK innfører egen parkering for el-sparkesykler på Marienlyst

Det flommer over av elsparkesykler utenfor NRK på Marienlyst. Nå tar statskanalen grep.

  Foto: Anonym tipser

El-sparkesyklene har inntatt hovedstaden med storm denne våren, og alt fra profilerte politikere til kinesiske turister har vært å se kjørende rundt på de elektriske doningene de siste månedene. 

Nå tar også NRK grep – og innfører egen parkering for el-sparkesyklene, slik at de får ryddigere uteområder på Marienlyst – både utenfor Glassgården og utenfor Radioresepsjonen. 

Etter det Medier24 kjenner til skal det ha blitt uttrykket frustrasjon internt over at sparkesyklene ikke har hatt noen fast plass, og at enkelte har oppfattet det som rot rundt på NRK-området. 

Kommunikasjonsansvarlig i NRK, Marit Holmquist Fenne, opplyser i en e-post til Medier24 at de håper de nye parkeringsplassene kan bidra til et ryddigere uteområde.

««Eiendom og fellestjenester» satte opp disse parkeringsplassene på torsdag i forrige uke for å bidra til et ryddigere uteområde. Når el-sparkesyklene står samlet på disse to stedene blir det lettere både for ansatte og gjester å vite hvor de kan parkere eller finne en el-sparkesykkel», opplyser hun. 

En rask tur innom VG- og Aftenposten-bygget i Akersgata kan tyde på at statskanalen ikke er det eneste mediehuset i Oslo-gryta som opplever at mange ankommer på el-sparkesykkel om dagen. 

Utenfor hos VG og Aftenposten kan det imidlertid se ut til at de har etablert en midlertidig løsning: 

 
Til toppen