NRK-journalist Hanne Høyland og sønnen Filip på tur.

Sommerpraten

NRK-journalist skulle melde om kjedekollisjon – sa «skjedekollisjon»

På direktesendt radio fikk NRK Rogaland-journalist, Hanne Høyland, erfare hvor viktig det kan være å skjelne mellom skj-lyden og kj-lyden.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

«Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste kvinne ut er journalist i NRK Rogaland, Hanne Høyland

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2020?

– Veldig annerledes. Plutselig ble hjemmekontor og Teams den nye hverdagen. Vi i SJ-styret hadde også mange planer som gikk i vasken på grunn av korona, men endte  opp med å ha et digitalt panelmøte i stedet. Jeg er på en måte glad vi fikk oppleve dette, fordi det setter så mange ting i perspektiv. I tillegg har det vært gøy å følge alle de kreative løsningene koronapandemien har «tvunget» fram. Nå er jeg spent på hva høsten bringer. Jeg er ikke sugen på en høst lik våren 2020.

– Hva er årets flause til nå?

– Friskt i minne er sakene om kampen mot karanteneklokka da Spania ble rødt igjen. Jeg skjønner at streken må settes et sted, men jeg tror media provoserte ganske mange med måten det ble dekket på denne dagen.

– Hvilken bransjeperson har imponert deg i år?

–  Jeg har virkelig fått øynene opp for Ingeborg Senneset etter at jeg begynte å følge henne på Instagram. Hun setter søkelys på så mye spennende, og har blitt en viktig stemme i vårt samfunn. Ofte tar hun opp tema som lever i feeden min hver dag, men som jeg scroller forbi i en slags bomullsmodus. Det er som om hun pirker meg på skuldra hver dag og vekker meg litt. Jeg beundrer pågangsmotet.

– Jeg er også utrolig imponert over Alise Lea Tiller, som kapret redaktør-jobben i Dalane tidene tidligere i år. Hun overtok roret midt i korona-utbruddet og har så langt løst oppgaven med glans.

– Hva gjør du i sommer?

 – Jeg har hatt to deilige uker på hytta på Bømlo. Det ble en snartur til Bergen hvor vi sto i tidenes kø for å komme inn i Akvariet, og jeg har lært hvorfor man bør unngå å kjøre bil i Bergen sentrum på den harde måten.

– Vi har også hatt lav puls hjemme, og tatt ut på dagsturer. Utforsket fjelltopper og museum i egen region. For ikke å glemme en tur til Dyreparken.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Jeg har en tendens til å koble ordentlig av i ferien. Men det blir jo alltid litt scrolling på diverse nettaviser og sosiale medier. Så hører jeg alltid mye på podcast, alt fra nyhetsrelaterte tema til ordentlige guilty pleasures.

– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? Om du aldri har vært sommervikar: Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Den beste flausa jeg kommer på skjedde like etter at jeg hadde startet i fast jobb i NRK Rogaland. Da skulle jeg rapportere om en kjedekollisjon i radiosendinga. Jeg var visst litt kjapp i uttalelsen og sa skjedekollisjon i stedet. Det fikk jeg høre både på Twitter, av innringere og kolleger.

– Dagen etter tikket det inn en sms til sendinga der vedkommende lurte på om jeg kunne forklare fenomenet skjedekollisjon fra dagen før. Det var mildt sagt ganske flaut!

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Det er lurt å ha en ide klar hver dag, og ikke vær redd for å foreslå løsninger som er litt utenfor boksen. Plutselig kan din løsning gi redaksjonen en ny måte å jobbe på – og da har du imponert!

Powered by Labrador CMS