OSLO 20060714: NB! Dette er gammelt flagg m/ NRK-logo.
Eksteriør av Norsk Rikskringkasting NRK s bygninger på Marienlyst. Her del av eksteriør med klokke, og NRK logo på flagg.
Foto Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
OSLO 20060714: NB! Dette er gammelt flagg m/ NRK-logo. Eksteriør av Norsk Rikskringkasting NRK s bygninger på Marienlyst. Her del av eksteriør med klokke, og NRK logo på flagg. Foto Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX (Bilde: Larsen, Håkon Mosvold)

NRK-lisensen økes med 108 kroner neste år, men staten tar halvparten selv

NRK-lisensen økes med 108 kroner neste år, men økt moms gjør at kun 50 kroner av dette tilfaller NRK.

I forslaget til statsbudsjett foreslås det å sette kringkastingsavgiften til 2.976 kroner neste år, inkludert moms, mot 2.868 i år. Men fordi momsen samtidig økes fra 10 til 12 prosent, blir økningen NRK får, bare på 50 kroner.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen hadde på forhånd bedt om at lisensen økte med 55 kroner.

– NRK er en av Norges viktigste kulturinstitusjoner og et sentralt virkemiddel for å oppnå de mediepolitiske målene. Målet er at NRK skal oppfylle sitt allmennkringkastingsoppdrag side om side med en sunn privat og kommersiell sektor, heter det i budsjettforslaget.

I sitt budsjettforslag i fjor frøs regjeringen lisensen på 2016-nivå, men etter forhandlinger i Stortinget endte det med at lisensen økte med 30 kroner.

  • I den første versjonen av NTB-meldingen sto det at økningen var på 55 kroner. Det er nå rettet.
Til toppen