Misgina Ghebremeskel er programleder for Mobilfotografene.
Misgina Ghebremeskel er programleder for Mobilfotografene. (Alle foto: NRKs presseweb)

NRK med ny mobil-reality: Misgina skal lede «Mobilfotografene»

Både unge og voksne nyheter venter NRKs seere i høst.

  • Endret

Oslo (NTB-Gitte Johannessen): NRK presenterte høstprogrammet fredag, med mange nyheter på blokka.

Og fullstendig ukjent for TV-seerne er NRKs nyeste programleder ut, Misgina Ghebremeskel, som skal lede realitykonkurransen «Mobilfotografene» fra 1. september. Der skal seks ivrige mobilfotografere konkurrere mot hverandre, med noen av landets beste «ekte» fotografer i juryen.

Den tidligere bartenderen, nå Angst-eier og bargründeren, ble nærmest oppdaget på gaten, under et arrangement, av seriens produsent Ingerid Nordstrand, som til NTB sier at «han hadde noe ved seg». Hun merket seg navnet og ringte da hun fant et passende program for Misgina å lede.

– Jeg tok det som en utfordring, kastet meg uti det, og brukte tre uker i mars på det, sier Misgina, i gang med å åpne neste sted ut, en cocktailbar. Han tror NRK-folket likte ham fordi han «er blid, har sosiale antenner og nysgjerrig».

– Ditt forhold til mobilbilder?

– Jeg har på mange måter drevet frem Angst gjennom sosiale medier, og latt folk få være med på reisen.

Wenche Myhre deltar i Datoen.
Wenche Myhre deltar i Datoen. Bilde: Monster AS

Ser bakover

NRK lokket Wenche Myhre til å bli med og se bakover i den nye søndagsserien «Datoen». Men selv ser hun mest fremover.

– Egentlig ser jeg bare fremover! sier Wenche Myhre, som legger ut på norgesturné med kjæresten i intimkonserten «En aften med Wenche og Anders» uken etter at «Datoen» har NRK-premiere 6. september.

I den 12 episoder lange serien følger seerne tre personer født på samme dato, i samme år, i samme land. En av dem kjent, de andre to vanlige mennesker. NRK tar mål av seg til å «fortelle noe om nordmenns felles historie, om oss selv og hvem vi er».

– Privat reise

– Jeg syntes konseptet hørtes spennende ut, underholdende og litt alvor. Min dato er 15. februar 1947, og jeg fikk et fint innblikk i «mitt år», sier Wenche Myhre, som gravde frem gamle bilder av foreldrene.

– Det ble en veldig privat reise tilbake. Jeg følte meg så rik da jeg var liten. Så ser man tilbake, og innser at det var litt stusslig, at det var trange kår. Men mine minner er at alt var så fint, sier hun og nikker til utsagnet fra Åse Kleveland, også «Dato»-deltager med datoen 18. mars 1949, som under høstpresentasjonen fredag sa hun «alltid følte seg så heldig».

– Vi har nok det til felles at vi begge tidlig fant musikken, sier Wenche Myhre.

Andre deltagere i NRKs store søndagssatsing er blant andre Jens Stoltenberg, Magne Furuholmen, Arve Tellefsen, Abid Raja og Anne B. Ragde.

Thomas Seltzer drar ut for å møte det "virkelige" Norge.
Thomas Seltzer drar ut for å møte det "virkelige" Norge. Bilde: Julia Marie Naglestad

Seltzer og synkronsvømming

Av andre nye serier som NRK byr på når høsten begynner å senke seg, kan «Trygdekontoret»-fansen merke seg at Thomas Seltzer får komme opp av kjelleren – og ifølge NRK «utvide horisonten» når han legger ut på landeveien for å møte det han kaller «det virkelige Norge».

Men litt kjellermørke tar han med seg, for serien heter «Natta, Norge» og lover måneskinnshistorier i tillegg til solskinnshistorier. Den blir å se fra november.

Linda Eide leder «Smæsj».
Linda Eide leder «Smæsj». Bilde: NRK

Samme måned starter også Linda Eides nye serie «Smæsj», der hun utforsker åtte helt ulike idrettsgrenser som alle springer ut fra folks behov for lek og moro. Hun svinger golfkøllen på St. Andrews, blir løftet opp i basketkurvhøyde, men fastslår helt klart hva som er den vanskeligste sportsgrenen:

– Det er synkronsvømming.

I serien prøver hun det, i et basseng i Las Vegas sammen med Bill May, som i 2004 ble nektet å delta i OL-synkronsvømming.

– Etterpå vant han tidenes første VM-medalje i synkronsvømming for en mann, sier Linda Eide stolt.

Gine Cornelia Pedersen, Siri Seljeseth og Alexandra Gjerpen fra "Unge lovende", en helt nytt serie på NRK i høst.
Gine Cornelia Pedersen, Siri Seljeseth og Alexandra Gjerpen fra "Unge lovende", en helt nytt serie på NRK i høst. Bilde: Eirik Evjen

Metavirkelighet

Manusforfatter og hovedrolleinnehaver i den nye dramaserien «Unge lovende» slapp ikke inn i USA – og det ble det altså en hel serie utav.

Siri Siljeseth drømte om å slå seg opp som standupkomiker i Los Angeles, men ble nektet visum. Da måtte hun bli i Oslo, noe hun mente var «passe patetisk» for en med hodet fullt av drømmer, men som begynner å bli for gammel til å være ung og lovende lenger.

Seljeseth kom på to venninner i ferd med å lide samme skjebne, Gine Cornelia Pedersen og Alexandra Gjerpen, og i oktober får seerne stifte bekjentskap med de tre. Som spiller rollene som Elise, Alex og Nenne, karakterer basert på deres virkelige liv – men ikke helt.

(©NTB)

Til toppen