Hele landsstyret i Norsk Journalistlag har samlet seg hos Riksmekleren tirsdag morgen. Stående fra venstre: NJ-representant i landsstyret Toralf Sandåker (Frilans), Kjersti Fikse Ness (Adresseavisen) og Henrikke Helland (TV 2)

Landsstyret i Norsk Journalistlag samlet hos Riksmekleren: NRK-meklingen pågår fortsatt langt på overtid

- Vi holder på så lenge det er håp om å komme i mål, sier Torkjel Nesheim ved Riksmekleren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

- Det er sannssynlig at vi fortsetter til etter midnatt.

Det var den klare beskjeden rett før midnatt mandag kveld fra mekler Torkjel Nesheim ved Riksmekleren, hvor hovedorganisasjonene Spekter og NJ møtes til siste forsøk på å unngå streik i NRK. 

Flere timer etter at meklingsfristen gikk ut, er det fortsatt ikke kommet nye opplysninger om lønnsoppgjøret i NRK. Over 2.000 ansatte står klare til streik.

Tirsdag morgen har flere NJ-representater og personer fra forhandlingsutvalget i Spekter gått inn og ut av lokalene. Like før klokken 10 tirsdag morgen kom et samlet landsstyre i Norsk Journalistlag til Riksmekleren.

Nesheim understreket natt til tirsdag at det er for tidlig å si hvor lang tid forhandlingene vil ta, og klokken 5.10 var utfallet fortsatt uvisst.

Streiken bryter ut om ikke Spekter oppnår enighet med LO Stat og Norsk Journalistlag (NJ). De to fagforeningene er klare til å ta ut henholdsvis 614 og 1.700 NRK-ansatte i streik.

I tillegg til økt lønn, krever NJ lønnsmessig likebehandling av tilkallingsvikarer, samt at NRK følger opp sine ansatte og sørger for oppdatert kompetanse.

  • Medier24 snakket med Nesheim rundt halv-tolv mandag kveld - se intervjuet øverst i saken. Tidligere på kvelden tok vi tempen på kampviljen blant journalistene, og den var store: 

Se flere intervjuer om saken tidligere mandag:

 

Powered by Labrador CMS