Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix (Junge, Heiko)

NRK: Nyhetsredaktør i Resett går hardt ut mot eget nettsted

Og en tidligere journalist i nettstedet har sagt opp på grunn av et foreldet kvinnesyn i nettstedet.

Elisabeth Sjølie har vært nyhetsredaktør i Resett siden oppstarten høsten 2017. 

Nå går hun hardt ut mot eget nettstedet, på sin egen Facebook-side, melder NRK. 

– Jeg vil ikke uttale meg så mye offentlig, men jeg føler et behov for å ta avstand til kvinnesynet i Resett. Spesielt i fregattsaken. Da synes jeg det gikk altfor langt, sier Sjølie til NRK.

På Facebook skriver hun, ifølge NRK: 

«Jeg gikk ikke fra en bra jobb for å fremme holdninger som feks at abort er lik nazisme, at kvinner ikke kan være ledere eller i Forsvaret (jeg jobbet i Forsvaret selv), at norske kvinner er utakknemlige beist som bør takke mannen hver dag.»

Hun har tidligere vært seniorkonsulent i Forsvarets forskningsinstitutt. Hun har vært sykemeldt fra jobben som nyhetsredaktør i Resett siden juli.

Journalist Bjørg Uhlen sa i høst opp stillingen sin i Resett. Til NRK sier hun at årsaken er et foreldet kvinnesyn i Resett.

NRK har fremlagt kritikken fra Sjølie og Uhlen til ansvarlig redaktør i Resett, Helge Lurås. Overfor NRK sier han at han ikke har anledning til å kommentere kritikken fra Sjølie, siden hun fortsatt er ansatt i Resett. 

Lurås kommenterer imidlertid kritikken fra Uhlen, og hevder at hun ikke oppga Resetts kvinnesyn som årsaken til at hun sa opp. 

– Det er åpent for meningsmangfold i redaksjonen til Resett. Det er mitt ansvar som ansvarlig redaktør å slippe til ulike synspunkter. Noen ganger er dette synspunkter som ikke alle ansatte stiller seg bak, sier Lurås til NRK.

 

Siste nytt rett til din innboks? Meld deg på vårt nyhetsbrev!

* indicates required
 

 

Til toppen