Tom Hagens bolig i Lørenskog, innkjørselen til villaen i Sloraveien 4.
Tom Hagens bolig i Lørenskog, innkjørselen til villaen i Sloraveien 4. (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)

NRK: Politiet ble for­styrret av VG før Hagen-pågripelse

Politiet måtte gå for plan B da VG var til stede ved huset til Tom Hagen før pågripelsen, skriver NRK. – VG skal naturligvis ikke gå i veien for politiet, sier redaktør Gard Steiro.

Fredag morgen skriver NRK at politiet måtte endre plan da de skulle pågripe Tom Hagen tidlig forrige uke.

Opprinnelig ønsket politiet å pågripe Hagen før han satte seg i bilen ved huset sitt i Sloraveien i Lørenskog, men måtte endre plan fordi de ble forstyrret, ifølge kanalen.

Politiet skal ha oppdaget at utsendte fra VG var ute i området med kameraer, opplyser kilder til NRK. Dermed måtte de gå for plan B, å stanse Hagen etter at han hadde forlatt huset.

Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt har ikke ønsket å kommentere pågripelsen ytterligere overfor NRK.

Hagen er siktet for drap, eller medvirkning til drap, på sin kone Anne-Elisabeth Hagen, som har vært forsvunnet siden oktober 2018. Hagen ble løslatt torsdag, og nekter å ha noe med forsvinningen å gjøre.

Sjefredaktør Gard Steiro i VG svarer slik om deres vurderinger overfor NRK:

Sjefredaktør Gard Steiro i VG. Her under den store kildedebatten på Norsk Redaktørforening sitt høstmøte i Tromsø 2019.
Sjefredaktør Gard Steiro i VG. Her under den store kildedebatten på Norsk Redaktørforening sitt høstmøte i Tromsø 2019. Foto: Ole Alexander Saue

– Vi har jobbet dedikert med Lørenskog-saken siden det ble kjent at Anne-Elisabeth Hagen var savnet. Det er en ekstraordinær kriminalsak av stor offentlig interesse. Målet har hele tiden vært å dokumentere utviklingen i etterforskningen og en eventuell pågripelse.

– VGs ambisjon er å være nyhetsledende. Det mener jeg vi har vært i Lørenskog-saken – både generelt og da den tok en dramatisk vending. Utover dette kommer ikke vi til å ga i detalj om vårt journalistiske arbeid, men VG skal naturligvis ikke gå i veien for politiet. Det gjelder denne saken og helt generelt. VG kan uansett ikke svare for politiets vurderinger.

VG var første medie til å melde om pågripelsen av Hagen 28. april. Avisen var raskt ute med bilder av pågripelsen, og i podkasten deres «Krimpodden» kommer det også frem at avisen var til stede før pågripelsen.

Til fagbladet Journalisten uttalte VGs krim-duo Gordon Andersen og Ådne Husby Sandnes at de ikke hadde et magisk «varsl» som kom før pågripelsen, men at de visste det ville skje noe denne våren.

– Dermed har vi intensivert vår overvåking av stedet. Summen av alt har gjort at vi har gått og ventet på pågripelsen i hele vinter, sier Andersen til Journalisten.

Til toppen