Tom Hagens bolig i Lørenskog, innkjørselen til villaen i Sloraveien 4.

NRK: Politiet ble for­styrret av VG før Hagen-pågripelse

Politiet måtte gå for plan B da VG var til stede ved huset til Tom Hagen før pågripelsen, skriver NRK. – VG skal naturligvis ikke gå i veien for politiet, sier redaktør Gard Steiro.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Fredag morgen skriver NRK at politiet måtte endre plan da de skulle pågripe Tom Hagen tidlig forrige uke.

Opprinnelig ønsket politiet å pågripe Hagen før han satte seg i bilen ved huset sitt i Sloraveien i Lørenskog, men måtte endre plan fordi de ble forstyrret, ifølge kanalen.

Politiet skal ha oppdaget at utsendte fra VG var ute i området med kameraer, opplyser kilder til NRK. Dermed måtte de gå for plan B, å stanse Hagen etter at han hadde forlatt huset.

Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt har ikke ønsket å kommentere pågripelsen ytterligere overfor NRK.

Hagen er siktet for drap, eller medvirkning til drap, på sin kone Anne-Elisabeth Hagen, som har vært forsvunnet siden oktober 2018. Hagen ble løslatt torsdag, og nekter å ha noe med forsvinningen å gjøre.

Sjefredaktør Gard Steiro i VG svarer slik om deres vurderinger overfor NRK:

– Vi har jobbet dedikert med Lørenskog-saken siden det ble kjent at Anne-Elisabeth Hagen var savnet. Det er en ekstraordinær kriminalsak av stor offentlig interesse. Målet har hele tiden vært å dokumentere utviklingen i etterforskningen og en eventuell pågripelse.

Sjefredaktør Gard Steiro i VG. Her under den store kildedebatten på Norsk Redaktørforening sitt høstmøte i Tromsø 2019.

– VGs ambisjon er å være nyhetsledende. Det mener jeg vi har vært i Lørenskog-saken – både generelt og da den tok en dramatisk vending. Utover dette kommer ikke vi til å ga i detalj om vårt journalistiske arbeid, men VG skal naturligvis ikke gå i veien for politiet. Det gjelder denne saken og helt generelt. VG kan uansett ikke svare for politiets vurderinger.

VG var første medie til å melde om pågripelsen av Hagen 28. april. Avisen var raskt ute med bilder av pågripelsen, og i podkasten deres «Krimpodden» kommer det også frem at avisen var til stede før pågripelsen.

Til fagbladet Journalisten uttalte VGs krim-duo Gordon Andersen og Ådne Husby Sandnes at de ikke hadde et magisk «varsl» som kom før pågripelsen, men at de visste det ville skje noe denne våren.

– Dermed har vi intensivert vår overvåking av stedet. Summen av alt har gjort at vi har gått og ventet på pågripelsen i hele vinter, sier Andersen til Journalisten.

Powered by Labrador CMS