Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i NRK under fremleggelse av mediestøttemeldingen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i NRK under fremleggelse av mediestøttemeldingen. (Ole Alexander Saue)

NRK-resultatet ned 75 prosent

Statskanalen økte både inntektene og kostnadene i 2018.

Mens NRK stadig rykker nærmere en årsomsetning på seks milliarder kroner, faller driftsresultatet med hele 66 millioner kroner fra 88,9 millioner i 2017 til 22,1 millioner kroner i 2017. Det er en nedgang på 75,1 prosent.

NRKs ferske årsregnskap viser at kanalen brukte mer enn én milliard kroner på rettigheter i 2018. Dermed fortsetter den jevne økningen i penger brukt på rettigheter siden 2014.

NRK dro inn 5,7 milliarder kroner i lisensinntekter – opp fra 5,6 milliarder kroner i fjor. Totalt endte omsetningen på 5,98 milliarder kroner.

Rapporten viser at NRKs kostnader siden 2014 har økt fra 5,5 milliarder kroner til nærmere 6 milliarder kroner. Rikskringkasteren forklarer de økte kostnadene med programkjøp og rettigheter.

Videre skriver de at NRK fra og med 2013 har målrettet redusert bemanningen gjennom sterkere prioritering og effektivisering i virksomheten.

I rapporten belyser NRK endringene i nordmenns medievaner, og at dette krever en økning i ressurser for å imøtekomme.

«Siden 2014 har NRK gjennomført ulike rasjonaliseringstiltak for å blant annet møte denne utviklingen. NRK har satset mer på nye medier ved å effektivisere og frigjøre midler fra støttefunksjoner til innhold generelt, og fra produksjon av radio og TV til nett og mobil», skriver NRK i rapportren.

Videre står det:

«Honorar og fremmedytelser er økt med 59 millioner kroner (17,9 prosent) fra 2017 til 2018 på grunn av økt kjøp av tjenester.»

Saken oppdateres.

 

Siste nytt rett til din innboks? Meld deg på vårt nyhetsbrev!

* indicates required
 

 

Til toppen