NRK Satiriks lurte Dag­bladet med falsk James Bond: - Det skal selvsagt ikke skje

Dagbladet rykket ut til en pub i Oslo etter å ha fått et tips om at Daniel Craig fra «Bond 25» oppholdt seg der. Det hele var nok et Satiriks-stunt.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Utenfor puben Lorrys ble både VG og Dagbladets reportere møtt av en dobbeltgjenger ikledd en svart sixpence og med mørke briller.

– Det blir en travel uke, svarer dobbeltgjengeren når Dagbladet spør om han skal rett til innspillingen på Nittedal.

Skjermdump fra Dagbladets sak.

VG ser ikke ut til å ha publisert saken, men Dagbladet hadde sak ute i ti minutter før den ble fjernet. «NRK Satiriks på ferde igjen», skriver avisen senere.

Satireredaksjonen hyret en dobbeltgjenger for anledningen, og sendte ut tips til flere medier. Klippet vil bli vist i fredagens «Satiriks på ekte».

– Der vil man få se hele kappløpet mellom Dagbladet og VG, sier prosjektleder Stig Morten Waage i Satiriks.

Bakgrunnen for stuntet er at deler av innspillingen av den nye James Bond-filmen spilles inn i Norge, nærmere bestemt Nittedal. Filmteamet skal etter planen ha ankommet Norge.

Daniel Craig, den nye James Bond, var på besøk i Stockholm.

– Saken lå ute i noen minutter før vi ble klar over at dette ikke var riktig. Det skal selvsagt ikke skje. Nå er vi imidlertid i godt selskap med VG, NRK og klimastreikende ungdom, som alle er blitt lurt, sier nyhetsredaktør Frode Hansen i Dagbladet.

Powered by Labrador CMS