Madcon fremfører årets BlimE-låt, som de har produsert sammen med Joachim H. Haukaas.
Madcon fremfører årets BlimE-låt, som de har produsert sammen med Joachim H. Haukaas. (Foto: Geir Evensen/NRK)

NRK Super har fått 250.000 elever til å danse sammen for vennskap

NRK Super har fått barn fra Svalbard til Nairobi til å delta på fellesdans. Til sammen har nå over en million barn danset.

Fredag 11. november kl 12 danser barn på over 1100 skoler BlimE-dansen samtidig. BlimE er NRK Supers vennekampanje. Mottoet for kampanjen er "Si hei, vær en venn, BlimE!", skriver NRK i en pressemelding.

– Å fokusere på et felles mål og å gjøre noe fysisk og musikalsk sammen, kan styrke samhold, mestring og felleskap. Vi håper at dette vil være en inspirerende og stor ting å være med på, opplyser prosjektleder Maria Grande.

Årets BlimE-låt heter "Kom igjen 'a" og er produsert av Joakim H. Haukaas i samarbeid med Madcon, som fremfører låten. Teksten har som mål å inspirere norske barn til et rausere fellesskap gjennom å godta hverandres ulikheter og lete etter det som er bra både i seg selv og i andre, står det i meldingen.

Dette er femte året NRK Super arrangerer BlimE-dansen. I år har NRK Super også invitert barna til å spille selve låten sammen med Kringkastingsorkestrets musikere, som skal vises på NRK1.

Til toppen