Redaksjonen for serien «Jenter» på NRK Super. Foto: NRK

NRK Super jubler for to nominasjoner: «Hele Norge Bygger» og «Jenter» kan vinne Emmy

– Det er noe spesielt med Emmy, sier NRK Super-sjef Hildri Gulliksen. 10. april neste år kan NRK dra hjem med gjeve priser.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

For 6. gang arrangerer Emmy Awards en egen barneversjon, som de har kalt International Emmy Kids Awards.

Der er det nå klart at NRK er nominert med to prosjekter i én og samme kategori: Digital. Totalt er det nominert prosjekter fra i alt 16 land.

NRK Super-sjef Hildri Gulliksen.

Den norske kringkasteren er nominert for to interne NRK-prosjekter:

Redaksjonen i Hele Norge Bygger, som gikk på NRK Super.

NRK Super-sjef Hildri Gulliksen forteller til Medier24 at de er svært fornøyde med nominasjonene.

– Det er noe spesielt med Emmy! Vi konkurrerer mot hele verden og det å bli nominert er veldig moro. Det er også spesielt gøy at dette er interne prosjekter, der svært mange i NRKs krinker og kroker har bidratt, forteller Gulliksen til Medier24.

NRK konkurrerer med TV Globo i Brasil og NHK i Japan om prisen.

– Hjerte for det vi driver med

Fra Hele Norge Bygger. F.v.: Joachim "Noobwork" Haraldsen, Henrik "Huginn" Hildre og Niklas Baarli skal lede sendingen både på NRK Super og på Youtube.

NRK har tidligere vært nominert og vant i fjor Emmy-prisen for barneprogram med realityserien «Best i mest», som handlet om ungdommer og idrett.

– Begge nominasjonene nå er i kategorien «Digital». For er det veldig spennende, fordi det sier noe om NRKs innovasjonskraft og det å bli pekt på som en aktør som får til å skape nye ting. Det er veldig gøy.

Gulliksen sier «Jenter» er et nettdrama som har pågått i ni sesonger og er på mange måter prosjektet som SKAM er bygget på. Det er den åttende sesongen som er nominert for de innovative grepene, opplyser NRK.

Fra serien Jenter på NRK Super.

Om «Hele Norge Bygger - minutt for minutt», forteller hun at det var et event som NRK Super hadde i juni i fjor, der de inviterte flere hundre barn til å bygge norske monumenter, hus og kjennemerker i spillet Minecraft.

– Det ble streamet med de beste Minecraft-spillerne i Norge, vi sendte det lineært og lagde en god ramme rundt det.

– Hva forteller det om jobben dere i NRK gjør når man klarer å konkurrere på internasjonalt nivå - år etter år?

Gjengen fra FlippKlipp.

– Det viser at vi har høy kompetanse og mye hjerte for det vi driver med, men også at NRK over så mange år har valgt å satse ordentlig på barn. Når jeg reiser rundt og snakker med mine kolleger i verden, så kjenner jeg at vi er veldig priviligerte - og spesielt oss kringkasterne i Norden.

Powered by Labrador CMS