NRK Supers dokumentarserie «Unik» vant Kidscreen Awards for beste nye serie for tweens/tenåringer.

NRK Super-serie om barn på sykehus vant internasjonal pris

– Det å få en slik internasjonal anerkjennelse er spesielt hyggelig siden Unik er en serie om ekte barn som har fortalt sterke historier, sier prosjektleder Beate Rendahl.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

NRK Super-serien «Unik» - som er en dokumentarserie om barn på sykehus - vant pris for beste nye serie for tweens/tenåringer under Kidscreen Awards i Miami i forrige uke. 

Det var den første sesongen av «Unik» som ble premiert, og prosjektleder Beate Rendahl er svært stolt. 

– Det å få en slik internasjonal anerkjennelse er spesielt hyggelig siden Unik er en serie om ekte barn som har fortalt sterke historier. Vi som har jobbet med serien har blitt både imponert og rørt over hvordan barna takler utfordringene sine, og vi er takknemlig for at de ville vise hvordan det er å få eller leve med en sykdom eller skade, sier Rendahl i en pressemelding.

«Unik» utkonkurrerte blant annet  YouTube-serien «Sherwood» - med 21 millioner visninger - i kategorien. 

Prosjektleder for NRK Super-serien «Unik», Beate Rendahl.

– Hensikten med serien vår har vært å trygge barn som blir syke, øke forståelsen for barn med sykdom og gi næring til empati. For oss er det særdeles viktig at det å være med i serien er en god opplevelse både under og etter opptakene. I tillegg ønsker vi å trygge barn som selv har blitt syke eller fått en skade både ved å dempe frykt for enkelte behandlinger, men også ved å gi dem håp om at livet kan bli fint selv om man har fått en diagnose, forklarer Rendahl.

NRK Super har produsert to sesonger av «Unik».

Dette er beviset for at «Unik» vant Kidscreen Awards.
Powered by Labrador CMS