«Minibarna» er NRK Supers nye satsing mot babyer.
«Minibarna» er NRK Supers nye satsing mot babyer. (Foto: NRK Super)

NRK Super skal lage baby-TV - nå får Fantorangen småsøsken

Den nye satsingen «Minibarna» er tilpasset ettåringer. – Det er et uttalt mål for NRK Super at barn i alle aldre skal kunne se seg selv på NRK Super, sier prosjektleder Maria Grande.

NRK Super skal for første gang lage barne-TV for de aller minste barna. «Minibarna» er tilpasset ettåringer og har premiere onsdag 11. desember, melder NRK i en pressemelding. 

Minibarna
Minibarna Foto: NRK Super

I den nye serien vil man også for første gang møte Fantorangens småsøsken, Fantus.  Ifølge NRK skal Fantus «følge barna trygt gjennom Minibarna-universet», og i hver episode skal figuren «vise frem tre nye dyr fra norsk fauna». 

– NRK Super ønsker med Minibarna å bidra med et trygt og norskspråklig tilbud for ettåringer. Serien håper å stimulere ettåringens evne til å resonnere, utvikle språk og inspirere til lekende samspill med jevnaldrende, sier prosjektleder for Minibarna, Maria Grande, i pressemeldingen. 

– Det er et uttalt mål for NRK Super at barn i alle aldre skal kunne se seg selv på NRK Super. Vi mener at en av styrkene til Minibarna nettopp er at serien viser ettåringer, barn som er like gamle som målgruppen. Barna kan da lettere identifisere seg med innholdet de ser på, sier Grande.

NRK Super påpeker at det nye programmer er et trygt, kvalitetssikret og norskspråklig alternativ. 

– Som allmennkringkaster ønsker vi å tilby et tilpasset innhold med høy kvalitet også for denne målgruppen, en serie foreldrene kan føle det er trygt å vise til barna sine, da vi vet at mange ettåringer allerede ser på tv, sier redaksjonssjef i NRK Super, Joakim Vedeler.

 Prosjektleder for Minibarna, Maria Grande.
Prosjektleder for Minibarna, Maria Grande. Foto: NRK Super
Til toppen