Steinar FJeld.
Steinar FJeld. (Foto: Radio Vinyl)

FOLK

NRK-veteran og artist Steinar Fjeld gjør radio-comeback

– Veldig hyggelig å være tilbake ved mikrofonen, sier Steinar Fjeld. Nå blir han programleder på Radio Vinyl.

Radiopersonlighet og artist Steinar Fjeld, med flere tiår bak seg som soloartist, bandet Septimus og i ulike NRK-programmer, er nå tilbake på radioen for Radio Vinyl, skriver kanalen i en pressemelding.

Fjeld jobbet i NRK fra 1982 til 2008, med program som RadioRadio, 10 i Skuddet, Barbarene, for å nevne noen.

– Det er flere kanaler som har spurt, men jeg farter mye rundt omkring, så det er vanskelig å ta faste oppdrag som programleder. Men nå passet det bra å lage en serie innslag, og det er veldig hyggelig å være tilbake ved mikrofonen, sier Fjeld i meldingen.

– Musikken på Radio Vinyl, med låter fra femti-, seksti- og syttitallet, er midt i blinken for meg. Det er sanger jeg husker godt fra oppveksten, og mange av artistene jeg forteller om er folk jeg har hørt på i årevis, legger han til.

I serien «Musikkhistorien på et blunk» presenterer Fjeld sanger som var høyt oppe på VG-lista på seksti- og syttitallet. Selv har han hatt et sterkt forhold til hitlisten både som musiker og privatperson.

– For artistene på den tiden var det veldig viktig å komme inn på listen. Vi sjekket den hver uke for å se om våre utgivelser kom med. Det var vanskelig å komme inn, men da jeg debuterte på slutten av sekstitallet hadde VG en egen liste på siden som het «De beste norske». Der kom jeg inn flere ganger, og det var veldig stort, sier Fjeld.

– Da kjøpte jeg avisen i kiosken, klippet ut listene, og limte dem inn i minnebøker jeg har tatt vare på. Selv jeg blir jo gammel en gang, og da kan jeg finne frem utklippene og mimre.

Til toppen