NRKs Grethe Gynnild-Johnsen er «Årets kvinnelige medieleder». VGs Tora Håndlykken er «Årets medieledertalent»
(Bilde: Erik Waatland)

NRKs Grethe Gynnild-Johnsen er «Årets kvinnelige medieleder». VGs Tora Håndlykken er «Årets medieledertalent»

Fikk pris og heder på Medienettverkets høstkonferanse torsdag.

Medienettverket er et forum for kvinnelige ledere i mediebransjen, og kvinner som ønsker å bli det.

Forumet står for utdelingen av prisene til årets kvinnelige medieleder og årets medieledertalent, som ble gjort på deres høstkonferanse på Felix på Aker Brygge i dag.

Hovedprisen gikk til distriktsredaktør Grethe Gynnild-JohnsenNRK - mens VGs avdelingsleder for nyhetsredaksjonen, Tora Bakke Håndlykken, fikk talentprisen. 

Les mer om prisen og vinnerne - saken fortsetter under filmklippet.

GLADE PRISVINNERE: Årets medieleder Grethe Gynnild-Johnsen og Årets medieledertalent Tora Bakke Håndlykken.

Posted by Medier24.com on 27. oktober 2016

img_5131
Bilde:

Årets kvinnelige medieleder 2016 - Grethe Gynnild-Johnsen:

Årets kvinnelige medieleder er en modig leder som ofte må forsvare bedriftens beslutninger og satsingsområder både internt og overfor lokalbefolkning og politikere, og hun står støtt i disse situasjonene. Hun oppleves som en synlig og tilstedeværende leder. Som personaleleder beskrives hun som omtenksom og omsorgsfull, en som husker folk, historier og navn. Hun er engasjert i menneskene hun møter.

Årets kvinnelige medieleder har effektivisert og tydeliggjort bedriftens strategier i flere omganger, og senest siste år gjennomført en større reorganisering av hele sitt ansvarsområde. I sitt arbeid med å utvikle organisasjonen er hun opptatt av mangfold og av å satse på nye talenter. Hun har løftet frem kvinnelige ledere, også kvinner med flerkulturell bakgrunn.

Hun blir omtalt som en ekstremt dyktig leder som balanserer det strategiske med det operative på en forbilledlig måte. Hun er genuint opptatt av produktene, og kvaliteten på innholdet. Hun har en av mediebransjens mest krevende jobber, med over 900 ansatte spredt over hele landet.

Hun har tidligere vært reporter i Her og nå, Dagsnytt, korrespondent i København og har gått alle gradene i NRK. Siden 2008 har hun vært direktør for NRKs distriktskontorer og har ansvaret for all programproduksjon utenfor Marienlyst etter å ha vært redaktør for nyhetsredaksjonen og sportsredaksjonen i NRK.

“Et fyrverkeri” er en god beskrivelse av mennesket og årets kvinnelige medieleder – gratulerer, NRKs distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen!

Det er andre år på rad at prisen går til NRK. I fjor var det Vibeke Furst Haugen, direktør for Marienlyst-divisjonen i NRK, som stakk av med prisen.

Juryen har bestått av Victoria Schultz, (Amedia), Tove Nedreberg (Adresseavisen), Annika Biørnstad (NRK), Vibeke Holther (Kapital) og Ole Werring (Amedia).

img_5111
Bilde:

Årets medieledertalent 2016 - Tora Bakke Håndlykken:

Årets medieledertalent betegnes som et ledertalent av de sjeldne. Hun har gjennomføringsevne og jobber målrettet med å utvikle bedriftens profil, beredskap og kompetanse. Hun har satt tydelige mål for seg selv og medarbeiderne – og er opptatt av å løfte frem kvinner. Hun har lagt vekt på å bygge et lag og å dyrke samhørighet. Hun er en inkluderende, journalistisk dyktig og ambisiøs leder. Hun er åpen og søkende etter nye måter å fortelle historier på og har en sterk etisk bevissthet, med den høye standard som breaking news krever av et mediehus som publiserer de fleste av døgnets timer.

Hun beskrives også som hel ved, analytisk, utstyrt med stor porsjon sunn fornuft paret med faglig talent. Hun fremhever ikke seg selv på bekostning av andre, og hun er planleggende og ambisiøs på vegne av faget og avdelingen sin. Med andre or: En komplett leder.

Hun var en av avisens fremste journalister, vant Skup-diplom og markerte seg både innen løpende nyheter og graving. Siden har hun steget raskt i gradene som sjef i redaksjonen. Hun har gjennomføringsevne og jobber målrettet. Hun har også gjennomført Schibsteds lederprogram.  Hun er nestleder under nyhetsredaktør, og har ansvaret for den løpende nyhetsjournalistikken på alle plattformer, med totalansvar for 43 årsverk i VGs nyhetsredaksjon, dette inkluderer korrespondenter og alle medarbeiderne i politisk, rampelys, allmenn og krim.

Årets medieledertalent er VGs avdelingsleder for nyheter, Tora Håndlykken (34). Gratulerer!

Juryen har bestått av hodejeger og daglig leder Trine-Lise Jagge i Dynamic People (juryleder), distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen i NRK, redaktør Mari Midtstigen i Foreldre og Barn Egmont, konserndirektør innovasjon Pål Nedregotten,  Amedia og magasinredaktør Jane Throndsen, VG.

Til toppen