NRK-korrespondent Sidsel Wold. Her fra innspilling av Pressepodden.

Pressepodden

NRKs Sidsel Wold er bekymret for utenriks­journalistikken under koronakrisen

NRK-korrespondent Sidsel Wold snakker i Pressepodden om tillit til myndighetene, utenriksjournalistikkens kår og da hun selv holdt på å spre en falsk nyhet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det norske folk er vant til å se NRK-korrespondent Sidsel Wold i TV-ruta når det er krig, konflikt eller som reporter når det koker som verst i Midtøsten.

Nå forsøker hun å rapportere om alt dette – i tillegg til koronakrisen – fra avstand her i Norge.

– Vi lever i en uvirkelig tid i Norge nå med koronaepidemien som rammer oss alle personlig, men vi utenriksjournalister må heller ikke glemme resten av verden, sier Sidsel Wold til Pressepodden.

Hun er bekymret for en rekke land som ikke har like høy tillit mellom myndigheter og befolkning – eller medier og befolkning. I Pressepodden snakker vi om alt fra hennes nye rolle til falske nyheter og desinformasjon.

Pressepodden:

En podkast fra Medier24 som tar for seg medier, journalistikk, PR/kommunikasjon, teknologi og sosiale medier.

Du kan følge Pressepodden på Facebook og delta i diskusjoner om episodene.

Podkasten er muliggjort med støtte fra Fritt Ord.

Og hun innrømmer selv at hun holdt på å gå i baret med én artikkel.

– Man må kontrollere og sjekke ting hele tiden, sier Wold og fortsetter:

– Jeg holdt på virkelig å dumme meg ut med en sak, jeg for var veldig begeistret for at himmelen ble blå i Kina og at vannet i Venezias kanaler var mye klarere, så etter litt googling, så så at det var kommet krokodiller i kanalene i Venezia, så tenkte jeg at det var underlig, men det skjer så mye rart. Heldigvis hadde jeg en veldig oppegående vaktsjef som sa at det ikke finnes krokodiller i Venezia. Der hadde jeg gått på baret, så det var utrolig godt at det ble oppklart. Hvis det er for godt til å være sant, så er det mest sannsynlig det, ler hun.

Hun er vant til en helt annen form for pressefrihet i de landene hun vanligvis opererer fra. Og liker dårlig nyheter om journalister som blir anholdt og arrestert for å lage journalistikk som ikke myndighetene nødvendigvis vil ha ut i disse koronatider. 

– Det var to tyrkiske journalister som ble anholdt fordi de skrev at koronaviruset hadde spredt seg til Antalya, hvor det kommer mange turister. Lenge ville ikke Erdogan ta forholdsregler, fordi han ville ha business og at turistene skulle komme til Tyrkia, forteller hun.

  • Hør hele sendingen øverst i denne saken eller der du ellers hører lyd, som Spotify, iTunes, Acast eller andre steder.

Powered by Labrador CMS