Nyhetredaktør Ole Kristian Bjellaanes i NTB.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Nyhetredaktør Ole Kristian Bjellaanes i NTB. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix (Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix)

NTB forvekslet navnet til politiadvokat med tiltalt - identifiserte voldstiltalt lærer

– Vi beklager, sier nyhetsredaktør Ole K. Bjellaanes i NTB.

Klokken 09:49 sendte NTB ut en melding med overskriften «Lærer i Finnmark tiltalt for vold mot seks elever». I saken forveksler NTB politiadvokat Eli Reberg Nessimo i Finnmark politidistrikt med tiltalte i saken - en kvinnelig lærer.

Klokken 10:35 kommer NTB med ny sak og fire minutter senere sender nyhetsbyrået ut en hastebeskjed med overskriften «Feil navn i sak om skolevold».

– Det var aldri meningen å bringe navnet på tiltalte i denne saken. Vi har rett og slett byttet om navnet på tiltalte og politiadvokaten, slik det fremgår av meldingene vi sendt ut i etterkant, sier nyhetsredaktør Ole K. Bjellaanes i NTB til Medier24.

NTB beklager

Han forteller at de har gjort tiltak for å få fjernet saken hos de fire mediene som har plukket opp saken. Ifølge A-tekst ble den publisert hos ABC Nyheter, Dagen og Hordaland.

– Det er sånn som kan skje, men det er uheldig og vi beklager det. Vi fortsetter å undersøke nå om det er noen flere som har publisert saken, fortsetter Bjellaanes.

Han sier at de ikke har vært i kontakt med hverken den identifiserte kvinnen eller Finnmark politidistrikt.

– Vi har først og fremst vært opptatt av å rette opp feilen vi har gjort. Det er ikke vår praksis å offentliggjøre slike navn, som fremgår av tiltalebeslutningen. Det var aldri vår mening å gjøre det. Dette var en ren glipp som selvfølgelig ikke skal skje.

Dagen publiserte saken

Den kristne dagsavisen Dagen var en av avisene som la ut meldingen. Sjefredaktør Vebjørn Selbekk forteller at det er bare å beklage det som har skjedd.

– Jeg regner med at NTB-stoffet er kvalitetssikret og at man ikke gjør slike feil hos en erfaren leverandør til norske medier. Men vi har et selvstendig ansvar og dette er vel så mye en glipp hos oss også, sier han.

Selbekk opplyser at han nå skal ta en runde internt og finne ut hva de gjør videre med saken.

Til toppen