Paal Uvaag ble tildelt NTBs språkpris fredag kveld. NTBs sjefredaktør Mads Yngve Storvik overrakte prisen. Fra venstre NTBs sjefredaktør Mads Yngve Storvik, NTBs nyhetsredaktør Sarah Sørheim, prisvinner Paal Uvaag. Foto: Caroline Roka / MBL

NTBs språkpris til Morgenbladets Pål Uvaag

Uvaags språklige overskudd smitter og inspirerer oss til å skrive enda bedre selv, sier NTBs sjefredaktør.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Juryen hedrer Uvaag for å bidra med sin kunnskap om språket: “Årets vinner er språklig kreativ på en elegant måte. Tekstene oser av overskudd og er både morsomme og intelligente. Hans faste spalte om språk er en kilde til læring, og han gjør grammatikk gøy”.  

NTBs språkpris gis til en person som skriver godt i mediene – gjennom hele året. Det var Mads Yngve Storvik, sjefredaktør og administrerende direktør i NTB, som delte ut språkprisen. 

– Paal Uvaag har en unik evne til å engasjere publikum. Hans gnistrende skrivestil gir energi. Uvaags språklige overskudd smitter og inspirerer oss til å skrive enda bedre selv, sier Storvik.  

I juryens begrunnelse heter det:

“Prisvinneren er faglig sylskarp og formidler med varme, engasjement, sarkasme og humor. Han er en ekte språkhelt og burde være alle journalisters bestevenn.”

– Jeg blir nesten svimmel av å tenke på at jeg vant i konkurranse med over 50 andre nominerte. Men ikke svimlere enn at jeg også blir rørt, ydmyk, stolt og vanvittig glad, sier Paal Uvaag om å vinne språkprisen. 

Den 13. NTBs språkpris ble delt ut på Den store prisfesten i Oslo fredag kveld. Medienes årlige prisutdeling er vanligvis lagt til Nordiske Mediedager i Bergen, som i år ble avlyst grunnet koronapandemien. 

Powered by Labrador CMS