TRULS DÆHLI (t.h.) fikk NTBs språkpris onsdag. Til venstre NTB-sjef Pål Bjerketvedt.
TRULS DÆHLI (t.h.) fikk NTBs språkpris onsdag. Til venstre NTB-sjef Pål Bjerketvedt. (Bilde: )

NTBs språkpris til Truls Dæhli: - Hei, mamma. Det gikk bra med meg. Jeg har fått premie!

VGs sportskommentator hedret for sitt gode språk.

(NTB/Medier24):

Sportsjournalist og kommentator Truls Dæhli i VG er tildelt NTBs språkpris. Han er et forbilde for sportsjournalister, mener juryen.

Prisen ble delt ut under Nordiske Mediedager i Bergen onsdag kveld.

«Årets vinner jobber under korte tidsfrister og skal levere til flere medier mens stoffet fortsatt er ferskt. At språket likevel alltid er presist og godt, vitner om en språklig bevissthet som er få forunt. Han er sågar et forbilde for landets mange sportsjournalister», heter det i juryens begrunnelse.

Dæhli berømmes for fin rytme, driv og god dramaturgi i språket – i tillegg til snedige avslutninger.

«Årets vinner har en ærlig penn. Han er en utmerket formidler som avhengig av sak evner å vise refleksjon, tydelighet og følelser», oppsummerer juryen.

Truls Dæhli og juryleder Therese Manus.
Truls Dæhli og juryleder Therese Manus. Bilde:

– Når jeg først skulle være så heldig å vinne en pris, er jeg veldig glad for at det var denne, sier prisvinneren.

– Jeg har jo levd av språk i hele mitt yrkesaktive liv, og vel vitende om hvor mange gode skribenter det er der ute, blir jeg litt barnslig stolt når juryen plukker ut meg, fortsetter Truls Dæhli.

Og i sin takketale takket han sin mor med en munter hilsen:

- Da jeg hadde jobbet tre år i VG-sporten, sa mamma til meg: Nå er det vel på tide å få seg en utdannelse og ordentlig jobb. Så mamma - til hvor du enn nå er, og det er en stund siden du forlot oss: Det gikk bra med meg. Jeg har fått premie! 

Juryen for NTBs språkpris ledes av Therese Manus, daglig leder i Norsk kommunikasjonsforening. Tidligere har prisen gått til blant andre Trude Lorentzen i Dagbladet, Kjetil B. Alstadheim i Dagens Næringsliv og Kjetil B. Østli i Aftenposten.

Til toppen