Pål Hetland og Trond Moi er programlederne for den nye podkasten
Pål Hetland og Trond Moi er programlederne for den nye podkasten (Foto: Jacob Buchard)

Ny podkast fra Fædrelandsvennen: -  Spiller inn episodene på kjøkkenet

Kokken Trond Moi og forfatteren Pål Hetland har inngått et samarbeid med Fædrelandsvennen for å lage podkast om matlaging.

Programlederne av den nye podkasten har tidligere samarbeidet om å lage en kokebok kalt Hjemme hos Trond Moi som ble utgitt i 2017. Tidligere i år kontaktet de avisen for å lage podkast. 

Den nye podkasten Trond Moi og den sultne naboen Foto: FOTOGRAF JACOBBUCHARD

- Vi tenkte at vi ikke hadde gjort noe liknende før, samtidig som vi har lyst til å satse mer på lyd og podkast. Dette hadde vi lyst til å gjøre mer av, forteller prosjektleder Siri Andresen til Medier24. 

Podkasten Trond Moi og den sultne naboen handler om matlaging, der Trond Moi og Pål Hetland skal lage mat på kjøkkenet til Moi for å engasjere lytterne til å tilføye noe nytt til den rutinemessige hverdagsfella mange går i. 

- Alle som er involvert er utrolig engasjert i prosjektet, og har troen på konseptet. Jeg mener vi fungerer bra sammen løser oppgaven veldig godt, forteller Andresen.

 

- Vil gjøre lytterne sultne

Prosjektet er utviklet i samarbeid med Trond og Pål, som er interessert i å engasjere lyttere om matlaging. 

Mange av oppskriftene skal være enkle å lage for lytterne Foto: Jacob Buchard

- De fungerer veldig godt sammen på kjøkkenet til Trond der vi spiller inn episodene til podkasten. Man skjønner at Trond er glad i å lage mat og man lærer noe nytt ved å høre på, forteller Andresen.

Prosjektlederen forteller at episodene i starten vil være korte med enkle oppskrifter som de fleste kan klare å gjennomføre, selv om det vil komme oppskrifter som vil være vanskeligere. Alle oppskriftene er plukket ut fra Trond sin favorittliste, som vil oppfordre lyttere til å putte noe nytt i handlekurven. 

- Podkasten prøver å løse dette problemet og forhåpentligvis gjøre lytterne litt sultne. Vi kommer til å publisere handlelister til episodene på Facebook-siden vår, slik at folk skal klare å lage dette hjemme. 

 

- Lyd er det vanskeligste

Andresen forklarer at Fædrelandsvennen aldri har gjort noe liknende før, og det ble mye diskusjon rundt hvordan dette skulle gjennomføres. Hovedspørsmålet var derfor; Hvordan skaper man god lyd på en kjøkken?

Siri Andresen, ansvarlig for brukerengasjement i Fædrelandsvennen og prosjektleder for podkasten.
Siri Andresen, ansvarlig for brukerengasjement i Fædrelandsvennen og prosjektleder for podkasten. Foto: Jacob Buchard

- Lyden er definitivt det vanskeligste. Lyttere er vant med studiokvalitet noe som er vanskelig å få til på kjøkkenet mens man lager mat. Vi lærer underveis og har testet lyd flere ganger foran et lydpanel for å sjekke kvaliteten.

Det har vært mange aktører involvert i produksjonen av denne podkasten, inkludert Schibsted, teknikere og annonsører, sammen med folk som er flinke på lyd og radio. 

- Trond er en fantastisk formidler og er god til å engasjere folk om temaet matlaging, så det er veldig mange som har tro på podkasten. Det er et veldig morsomt prosjekt fra et ekspertiseområde. 

Andresen forteller at det er planer om å produsere 15 episoder, og kan ikke utelukke at det kan bli produsert episoder basert på sesonger og høytider. 

Til toppen