MARIENLYST - NRKs hovedkontor.
MARIENLYST - NRKs hovedkontor. (Foto: Wikimedia Commons)

Ny rapport: - NRK tar ikke nettlesere fra andre medier

NRKs nettsider er ikke en trussel mot norske lokal- og regionaviser, konkluderer en ny rapport.

MARIENLYST - NRKs hovedkontor. (Foto: Wikimedia Commons)
MARIENLYST - NRKs hovedkontor. (Foto: Wikimedia Commons) Foto: Wikimedia Commons

NTB: Rapporten, som er bestilt av Kulturdepartementet, undersøker om NRK på nett har en så dominerende posisjon at avisene er truet og om nordmenn risikerer å bli snytt for et godt medietilbud, skriver E24.
Rapporten fra selskapet Samfunns- og næringslivsforskning (SNF) konkluderer med at NRK ikke stjeler lesere fra lokal- og regionavisene på nett. Lokalavisene og NRK skriver om ulike saker og dekker ulike behov. Derfor vil begrensninger på NRK gi leserne et dårligere nettilbud, heter det i rapporten.

– Jeg synes konklusjonene i denne rapporten gir ganske stor støtte for det vi har sagt tidligere, altså at NRK er opptatt av å bidra til et mediemangfold, sier NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen til Aftenposten.

Rapporten er dårlig nytt for mediebransjen, som leter etter holdepunkter som kan bevise at NRK svekker konkurransen på nett og for at rikskringkasteren spiser seg inn på flere kommersielle områder.

Mandag møter forøvrig kulturminister Thorhild Widvey (H) en rekke av landets viktigste medieledere for å diskutere NRKs mediemakt.

(©NTB)

Til toppen