Programleder Tom Ole Buaas peker og forklarer selvkjør på TV for ledere fra TV Syd i Danmark. (Foto: NRK Telemark)
Programleder Tom Ole Buaas peker og forklarer selvkjør på TV for ledere fra TV Syd i Danmark. (Foto: NRK Telemark)

Ny teknologi i NRK vekker internasjonal oppsikt - her lærer danske TV-folk om det nye selvkjøringssystemet

Dansk TV Syd til NRK Telemark for å lære om den nye teknologien.

I disse dager ruller NRK ut den nye selvkjøringsteknologien over alle distriktskontorene.  I NRK Telemark har alle programlederne selvkjørt TV-sendingene siden juni.

Mandag var en delegasjon fra danske TV Syd på besøk for å se på sendingene. Denne uka tok den danske sjefredaktøren Claus Christensen med seg sin ledergruppe på besøk i Telemark for å studere nettopp selvkjør, opplyser NRK Telemark i en pressemelding.

– Vi ønsker å bruke mer ressurser på innhold, og mindre på teknisk avvikling, opplyser Christensen, som ikke utelukker at TV Syd kan komme til å selvkjøre noen av sine sendinger.

Christensen var også opptatt av å skape mer fleksibilitet gjennom selvkjør, og utvikle direkte tv-sendinger på nett slik NRK også gjør, opplyser NRK.

Tv Syd er lokal tv-sending for en befolkning på ca 900.000 innbyggere, og de har fem daglige sendinger på Danmarks største tv-kanal.

På besøket i Telemark var det ikke bare de tekniske mulighetene danskene var opptatt av, men også selve organiseringen som gjør det mulig for to personer å programmere, og kjøre sending alene.

– Det er tydelig at medarbeiderne her i Telemark er begeistret, og entusiastiske for selvkjør på TV, sa Christensen.

Han tror det kan bli aktuelt å samarbeide med NRK om et opplæringsprogram dersom TV Syd bestemmer seg for å innføre selvkjørt tv.

Til toppen