Michael Dyrby har sagt opp og sluttet i sin stilling som danske TV 2s nyhetsdirektør.
Michael Dyrby har sagt opp og sluttet i sin stilling som danske TV 2s nyhetsdirektør. (Foto: Miklos Szabo / dansk TV 2)

Nyhetsdirektør i danske TV 2 slutter etter elskerinne-eventyr og private nakenbilder på avveie

- Har gjort dumme valg som har satt meg i en sårbar posisjon, sier Michael Dyrby om sin avgang.

Tirsdagens store snakkis i danske medier ble da nyhetsdirektør Michael Dyrby i (danske) TV 2 varslet sin avgang med umiddelbar virkning.

Det skjedde gjennom en pressemelding fra kanalen, der det kommer fram at «Dyrby har sagt opp sin stilling av private årsaker».

Årsakene er at Dyrby hadde det han selv beskriver som en «kortvarig affære». I den anledning har han truffet «nogle hensynsløse og forkerte beslutninger, der har sat mig i en sårbar position. Det kan man ikke som nyhedsdirektør.»

I forbindelse med denne affæren har det vært utvekslet kompromitterende materiale, som ifølge danske medier dreier seg om nakenbilder av blant andre nevnte Dyrby.

Nyhetsdirektøren skal ikke ha vært utsatt for utpressing, men uttaler at «materialets tilstedeværelse er nok».

Og sier følgende om sin avgang:

- Det er nødvendigt, at en nyhedsdirektør både internt og eksternt bliver respekteret og opfattet som en leder, der træffer velovervejede og rigtige beslutninger. Derfor er det mit valg, at jeg ikke længere skal være nyhedsdirektør på TV 2.

Trykker ikke bildene

Avgangen og hendelsen er blitt omtalt i en rekke danske medier, blant dem fagbladet Journalisten.dk og ikke minst den danske tabloiden Ekstra Bladet.

Sistnevnte melder blant annet, i en fersk sak på ekstrabladet.dk, at en kontroversiell politiker skal ha fått tilstendt det han beskriver som «famøse bilder».

I saken beskrives det som etterhvert ble en konfliktfylt affære, og der nyhetsdirektøren og kvinnen utvekslet både bilder og tekstmeldinger.

Denne politikeren , Tommy Kamp, hevdet at han ikke har sendt bildene videre.

Og ingen danske medier har så langt trykket bildene, eller vil gjøre det, skal vi tro en sak på danske Journalisten.dk. 

Til toppen