NYHETSDIREKTØR? Mye tyder på at enten Alexandra Beverfjord eller Mats Yngve Storvik kan bli nyhetsdirektør i NRK.
NYHETSDIREKTØR? Mye tyder på at enten Alexandra Beverfjord eller Mats Yngve Storvik kan bli nyhetsdirektør i NRK. (Arkivfotos: Gard L. Michalsen)

Nyhetsdirektør snart på plass i NRK: Storvik og Beverfjord blant de heteste kandidatene

Nationen-sjef kan være ønsket tilbake til Marienlyst. Alexandra Beverfjord skal også være med i finaleheatet.

Tidligere i høst ble det kjent at nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk skulle gå av, etter ønske fra kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Kalbakk går snart over i stilling som etikkredaktør i NRK.

Stillingen som nyhetsdirektør har vært lyst ut, og etter å ha blitt utvidet, var søknadsfristen 18. oktober.

NRK har i denne saken også benyttet seg av rekrutteringsbyrået Visindi.

Nærmer seg ansettelse

Og etter hva Medier24 forstår, nærmer det seg i disse dager en avklaring over hvem som skal lede Nyhetsdivisjonen i NRK, med nær 400 ansatte.

Slik vi forstår det, er det spesielt to kandidater som framstår som mest aktuelle:

  • Mye tyder på at Mads Yngve Storvik kan være ønsket tilbake til NRK, sju år etter at han sist forlot kanalen. Storvik jobbet i NRK fra 1997 til 2008 som journalist, vaktsjef og redaksjonssjef. Etter det var han informasjonsdirektør i Posten i seks år, og våren 2014 tiltrådte han som sjefredaktør i Nationen og konsernsjef i Tun Media. Der har han bidratt til å «snu skuta» fra røde utsikter til solide overskudd og vekst på både opplag og annonseinntekter.

LES MER om Nationen i denne saken: Fantastisk år for Nationen og Tun: Annonsesalget har allerede passert omsetningen for hele 2014

  • Alexandra Beverfjord skal også være blant kandidatene. Hun har en solid bakgrunn, blant annet fra flere år i Dagbladet. De seneste åra har Beverfjord vært reportasjeredaktør i NRK.

Flere navn kan også være aktuelle.

Men etter hva Medier24 forstår, er en avgjørelse nært forestående.

Vil ikke kommentere

Som vanlig er når det gjelder rekruttering til lederjobber, er alle parter svært tilbakeholden med kommentarer.

Alexandra Beverfjord ønsker ikke å kommentere saken.

Mads Yngve Storvik sier følgende i en kort kommentar:

- Det er veldig smigrende å bli nevnt i denne sammenhengen. Bortsett fra det synes jeg det er et godt prinsipp å ikke kommentere spekulasjoner om hvorhvidt man er kandidat eller ikke.

Medier24 har forespurt klubbleder Sidsel Avlund i NRKJ, som ikke ønsker å kommentere konkrete kandidater.

– Det er viktig med en leder som er smalende samlende og opptatt av å opprettholde kvalitet og arbeidsmiljø, sier Avlund om jobben som nå skal fylles.

At prosessen har pågått en tid, er det imidlertid ingen tvil om:

– Vi er opptatt av at det er en åpen prosess. Og vi har bidratt med våre synspunkter på hvilke egenskaper og kompetanse som det er behov for fått være med på å komme med bidrag og synspunkter, sier NRKJ-lederen.

Vil ikke gi ut søkerliste ennå

Etter hva Medier24 forstår, nærmer altså ansettelsesprosessen seg en ende.

Offentligheten har imidlertid enn så lenge ikke fått innsyn i prosessen. NRK er omfattet av Offentlighetsloven, og Medier24 har bedt om innsyn i søkerlisten til nyhetsdirektørjobben, der søknadsfristen gikk ut søndag.

Vi ba om innsyn mandag, og har fått tilbakemeldingen onsdag om at «søkerlisten offentliggjøres torsdag». Det er fire dager etter søknadsfristens utløp.

NRK har stilt spørsmål rundt dette, og i hvilken grad søkerlisten vil inneholde alle aktuelle kandidater, men NRK har ikke kommentert dette utover å vise til at en søkerliste offentliggjøres torsdag.

På spørsmål om hvorvidt det nærmer seg en ansettelse, og hvilke kandidater som kan være aktuelle, svarer Åshild Mathisen, direktør for samfunnskontakt, slik:

- Det har vi ingen kommentar til.

NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen er for tida på reise i utlandet, og har ikke ønsket å kommentere denne saken.

Til toppen