Alexandra Kosowski, her fra da hun ble konstituert som nyhetsredaktør.
Alexandra Kosowski, her fra da hun ble konstituert som nyhetsredaktør. (Foto: Line Stensland Haglund/iFinnmark)

FOLK

Nyhetsredaktør Alexandra Kosowski slutter i iFinnmark og Finnmark Dagblad

– Jeg har gledet meg til å gå på jobb hver dag, sier hun. Men nå har tiden kommet for å prøve lykken lenger sør.

Finnmark Dagblad og iFinnmark.no er på jakt etter ny nyhetsredaktør, etter at det ble klart at Alexandra Kosowski pakker kofferten og flytter sørover. 

Hun var først konstituert i stillingen som nyhetsredaktør i Finnmark Dagblad og iFinnmark.no i om lag et år, etter at tidligere nyhetsredaktør Tor Kjetil Kristoffersen gikk tilbake til en vanlig journaliststilling i avisa i mars 2018. Så fikk hun stillingen fast våren 2019.

Kosowski skriver i en melding til Medier24 at turen nå går sørover til Trondheim, uten at hun på nåværende tidspunkt ønsker å være konkret på hva det er hun skal.  

– Etter snart åtte år hjemme i Hammerfest, er jeg klar for å prøve noe nytt og å flytte på meg. Turen går til Trondheim og jeg skal ut av den tradisjonelle mediebransjen – i alle fall for en stund, sier hun. 

Hun benytter anledningen til å takke for fine år i iFinnmark og Finnmark Dagblad – blant annet på grunn av flotte kollegaer. 

– Jeg har gledet meg til å gå på jobb hver dag. Det er aller mest takket være utrolig dyktige og gode kolleger, men også fordi at hver dag har vært ulik. Jeg har stått på for å rekke deadline med papiravisa, og jobbet for å få nyhetene først ut på iFinnmark når det brenner den ene dagen, og neste dag har jeg blitt sendt ut med videokamera om bord i småbåt fordi en hvithval er i Hammerfest, skriver hun og fortsetter: 

– Jeg har for øvrig konkludert med at jeg ikke har sjøbein.

Og hverdagen har ikke bare bydd på muligheter til å besøke hvithval i Hammerfest, men også til å bli bedre på video. 

– Jeg har også holdt i spakene i vår videobil ved noen anledninger. En veldig variert hverdag, med andre ord. Jeg har rett og slett fått utrolig mange gode muligheter gjennom jobben i Finnmark Dagblad, og det er jeg veldig takknemlig for, skriver hun.Til toppen