Heile redaksjonen i Framtida.no og Framtidajunior.no (frå venstre): Ragnhild Sofie Selstø, Christian Wiik Gjerde, Runar B. Mæland, Janne Nerheim, Arnt Olav Foseide og Svein Olav B. Langåker.
Heile redaksjonen i Framtida.no og Framtidajunior.no (frå venstre): Ragnhild Sofie Selstø, Christian Wiik Gjerde, Runar B. Mæland, Janne Nerheim, Arnt Olav Foseide og Svein Olav B. Langåker. (Bilde: Framtida)

Nynorsk ungdomsavis satser på barna: Lanserer Framtida Junior på nett og papir

Nytt samarbeid mellom Framtida, fem lokalaviser og ABC Startsiden gir liv til «verdas første nynorske papiravis for barn».

Framtida junior-redaktør Svein Olav B. Langåker under lanseringa.
Framtida junior-redaktør Svein Olav B. Langåker under lanseringa. Foto: Framtida

I dag ble Framtidajunior.no lansert, og om noen uker kommer det redaktør Svein Olav B. Langåker omtaler som «verdas første nynorske papiravis for barn».

- Vi vil lage et tilbud som er så spennende og godt at barna vil bruke det i fritida, og så lærerikt at foreldre og lærere vil bruke det på skolen og heime, sier Langåker i ei melding.

Den nynorske barneavisen retter seg mot barn og unge mello 7 og 13 år, og vil ha nyheter, fakta, kultur, boktips, spill, skrivekonkurranser, debatt, video, musikk og aktiviteter for barn over hele landet, heter det.

Ifølge Framtida er det stort behov for flere tilbud og digitale læringsressurser på nynorsk, og det er noe av bakgrunnen for etableringen.

Framtidajunior.no-redaksjonen (frå venstre): Christian Wiik Gjerde, Janne Nerheim og Svein Olav B. Langåker.
Framtidajunior.no-redaksjonen (frå venstre): Christian Wiik Gjerde, Janne Nerheim og Svein Olav B. Langåker. Foto: Framtida

Bak Framtida Junior står et stort samarbeid mellom Landssamanslutninga av nynorskkommunar (LNK), Framtida.no, Magasinett, ABC Startsiden og Samlaget.

Både Kulturdepartementet, Utdanningsdirektoratet og Sparebanken Vest støtter oppstarten.

Og når Framtida Junior kommer på papir i november, er det i samarbeid med lokalavisene Hallingdølen, Hordaland, Os og Fusaposten, Sogn Avis og Sunnhordland.

- Vi er veldig glad for spleieselaget vi har fått til, og for at Norges beste lokalaviser er med, sier Svein Olav B. Langåker.

 

Til toppen