Odd Einar Dørum
(Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix)
Odd Einar Dørum (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix) (Bilde: Bendiksby, Terje)

Odd Einar Dørum (V) mener det er krise for lokalavisjournalistikken i Oslo - foreslår støtteordning

Vil gi fem millioner til kriserammet lokalavisjournalistikk.

– Bakgrunnen for forslaget er sammenbruddet i lokalsamfunnsjournalistikken i Oslo. Med noen unntak er lokalavisene nesten borte, forteller Dørum til Akers Avis Groruddalen.

Til avisa understreker han at lokalsamfunnsjournalistikken er selve fundamentet i et levende demokrati og at situasjonen er dramatisk.

– Vi fremmer dette forslaget fordi det handler om journalistikken. Vi er i tett dialog med Landsforeningen for lokalaviser (LLA) og er ute etter å styrke journalistikken, sier han til Akers Avis Groruddalen.

Fem millioner i året

Venstre i Oslo foreslår derfor en pressestøtteordning som går på siden av den nasjonale, for da falt bydelsavisene uten av ordningen, skriver avisa. Derfor vil Dørum ha en pressestøtteordning på fem millioner kroner i året.

Avisa siterer Dorums forslag til byrådet:

«Oslo kommune oppretter en egen støtteordning for lokalsamfunnsjournalistikk i Oslo for å stimulere til etablering av uavhengig lokalmedia i Oslos bydeler, det settes av inntil fem millioner kroner årlig, LLA bes i samarbeid med Journalistlaget og Redaktørforeningen om å utforme forslag til konkrete regler og forvaltning, ordningen må bygge på pressens etiske regelverk - Vær varsom-plakaten, og støtteordningen skal evalueres innen fem år».

Til toppen