MARTIN GRAY, ansvarlig redaktør og daglig leder for Østlandets Blad.
MARTIN GRAY, ansvarlig redaktør og daglig leder for Østlandets Blad. (Foto: Østlandets Blad )

Oii da! Østlandets Blad med kjip tabbe i dagens papirutgave: – Dårlig start på fredagen, innrømmer redaktøren

Feil sideversjon havna i trykken og det førte til «Tittelg» og «Lorem ipsum dolor sit amet» over hele velgerguiden. – Helt forferdelig, sier redaktør Martin Gray.

Alle med bakgrunn fra produksjon av papiravis vet at det kan gå riktig ille. Og akkurat det gjorde det for Østlandets Blad i dag.

På side åtte på nyhetsplass skulle avisen vise fram hva de ulike partiene mente om ulike tema.

Slik så side åtte ut..
Slik så side åtte ut.. Foto: Østlandets Blad

Problemet er at det var bare Arbeiderpartiet som fikk noe fornuftig ut av de sidene. Resten ble autogenerert lorem ipsum-tekst (som desken bruker for å fylle med tilfeldig tekst, for å se hvordan ting blir seende ut).

 

Dårlig start på dagen

Redaktør Martin Gray i Østlandets Blad sier til Medier24 at han fikk en skikkelig dårlig start på dagen fredag:

– Jeg synes det er helt forferdelig og ekstra kjipt, fordi det er jeg som har lagd den siden. Og jeg satt så lenge med det! Dette ble en skikkelig dårlig start på fredagen, sier han oppgitt og ler litt av seg selv.

Det som har skjedd er at de har ferdige geometrier med dummytekst og det har skjedd en teknisk svikt som gjør at det var feil versjon som havna i trykken.

– Vi kommer til å trykke den riktige versjonen i neste papirutgave på mandag, for å få med det partiene faktisk mener. Samtidig tenker jeg at for de fleste leserne, er det slik politikken høres ut om dagen, for man blir ikke veldig mye klokere av det, ler han.

Nå vurderer redaktøren å gå over til geometrier uten fylltekst, slik at dersom tabben skjer igjen, så er det i alle fall veldig tydelig for leseren - og ikke slik det fremstår nå.

Til toppen